Aφού σάρωσαν τα πάντα στον βυθό, οι μηχανότρατες σταματούν για έξι μήνες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Aφού σάρωσαν τα πάντα στον βυθό, οι μηχανότρατες σταματούν για έξι μήνες


Η χώρα μας κινδυνεύει με πρόστιμα αν δεν προχωρήσει άμεσα σε προστασία των θαλασσών από την υπεραλίευση

Για εγκληματική  κωλυσιεργία κατηγορούν το  υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  βουλευτές της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί  δεν έχει  δώσει τα στοιχεία για τα  αποθέματα αλιευμάτων,  με αποτέλεσμα  να συνεχίζεται η καταστροφή του θαλασσίου προβάλλοντος από τις μηχανότρατες.

Στο στόχαστρο του λιμενικού στους ελέγχους αλιείας μπαίνουν κυρίως οι τράτες οι οποίες σαρώνουν το βυθό. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, αλλά η συγκεκριμένη τράτα πηγαίνει προς το καρνάγιο.

Από σήμερα τα ξημερώματα απαγορεύεται και τυπικά το ψάρεμα με μηχανότρατες. Οι πειρατές όμως θα συνεχίσουν να καταστρέφουν το βυθό.

Η χώρα μας κινδυνεύει με πρόστιμα  αν δεν προχωρήσει άμεσα σε προστασία των θαλασσών από την υπεραλίευση.

Ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου περιμένει από το ΕΛΚΕΘΕ μελέτη διαχειριστικού, δηλαδή σε ποιες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τα αλιεύματα και θα πρέπει να απαγορευθεί η βιντζότρατα και αν υπάρχουν περιοχές που θα μπορούσε να επιτραπεί.

Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου  επιτρόπου για την αλιεία μιλώντας  αποκλειστικά  στο STAR και τον Θάνο Αθανασίου, σημειώνει:

"Στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν τρία εθνικά σχέδια διαχείρισης για τις μηχανότρατες και τα εργαλεία σάρωσης βυθού και είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών  να βεβαιώσουν ότι αυτά τα σκάφη καλύπτονται από τις συνθήκες,  εφαρμόζουν τους κανόνες και τις διαδικασίες της συγκεκριμένης περιοχής που αναφέρεται στο σχέδιο διαχείρισης". 

Περιμένοντας όμως το σχέδιο διαχείρισης ο κ. Αποστόλου θα μπορούσε να απαγορεύσει εντελώς τις βιντζότρατες αντί να τις επιτρέπει.

ΠΗΓΗ:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad