Τι πρέπει να προσέξετε όταν έχετε παιδί στο αυτοκίνητο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τι πρέπει να προσέξετε όταν έχετε παιδί στο αυτοκίνητο


Όταν γίνεσαι γονιός προσαρμόζεις τη ζωή σου στις απαιτήσεις του νέου σου ρόλου, με τις ανάγκες του παιδιού να έρχονται πάντα πρώτες. Εκτός από το σπίτι, την... μπάλα παίρνει και το αυτοκίνητο. Εκεί θα πρέπει να έχεις προβλέψει και στη συνέχεια να έχεις φροντίσει να υπάρχουν όλα εκείνα που οι μικροί συνεπιβάτες σου θα θυμηθούν ότι δεν πήραν μαζί τους ενώ εσύ θα είσαι εν κινήσει και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσεις να τα βρεις στο δρόμο σου: το αγαπημένο κουκλάκι, έναν σούπερ ήρωα, το βιβλίο με τα αυτοκόλλητα και πόσα άλλα...

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ακόμα και την πιο σύντομη και μικρή βόλτα με τα παιδιά να είναι ασφαλής και ταυτόχρονα ήρεμη για τους γονείς;

Πρώτα από όλα το παιδί με το που μπαίνει στο αυτοκίνητο , πρέπει να κάθεται στο ειδικό καρεκλάκι, να φοράει ζώνη ασφαλείας και να παραμένει δεμένο σωστά και σφιχτά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Σε περίπτωση που το παιδί βγάλει τη ζώνη καθ' οδόν, είτε γιατί κουράστηκε, είτε γιατί έχει δυσανασχετήσει με κάτι, είναι βασικό να σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό και να εξηγήσουμε τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια κατάσταση ενώ ταυτόχρονα του ξαναδένουμε τη ζώνη.


Όταν ταξιδεύουν μαζί μας μικροί επιβάτες, θα πρέπει να κάθονται για λόγους ασφαλείας σε κάθισμα αυτοκινήτου. Από την πρώτη του κιόλας βόλτα με το αυτοκίνητο χρειάζεται να έχουμε προμηθευτεί το σωστό κάθισμα αυτοκινήτου, ανάλογα με την ηλικία, τα κιλά και το ύψος του παιδιού, να εφαρμόζει σωστά στο αυτοκίνητό μας και να φοράει τη ζώνη του σε όλο το ταξίδι.

Ειδικά όταν μιλάμε για μικρά παιδιά εκτός του ότι το κάθισμα προστατεύει το παιδί από τα ατυχήματα, το βοηθά να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Έτσι, η γκρίνια του ταξιδιού μπορεί να περιοριστεί κατά πολύ και το ταξίδι να κυλήσει ομαλά.

Πάντα και για την παραμικρή απόσταση δενόμαστε με ζώνη. Μικροί και μεγάλοι! Και στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα. Είναι καλό να θυμόμαστε ότι τα παιδιά βλέπουν και κάνουν ό,τι κι εμείς, οι γονείς τους. Ας τους δώσουμε λοιπόν από την αρχή το καλύτερο παράδειγμα. Αρνηθείτε να ξεκινήσετε το όχημα εάν δεν έχουν δεθεί όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου σωστά. Κι αυτό για λόγους ασφαλείας κι όχι για λόγους… ηρεμίας!


Η οδική ασφάλεια αφορά τη ζωή όλων και αποτελεί ένα θέμα μείζονος σημασίας. Πάντα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στην οδήγηση, πόσο μάλλον όταν μεταφέρουμε παιδιά στο αυτοκίνητο. Η ευθύνη δηλαδή είναι μεγαλύτερη, για το λόγο αυτό ο οποίος εκνευρισμός και η όποια επιθετικότητα καλό είναι να μένουν έξω από το τιμόνι. Ένα αυτοκίνητο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας, θα μας πάει στον προορισμό μας πιο άνετα, ίσως πιο γρήγορα, αλλά όχι με μεγαλύτερη ασφάλεια αν ο οδηγός δεν οδηγάει με ασφαλή τρόπο.

Ακόμα κι όταν τα φουριόζικα «πήγαινε έλα» και μάλιστα σε ώρες αιχμής, βγάζουν προς τα έξω τον χειρότερό μας εαυτό, με τα νεύρα μας να γίνονται κρόσσια και την απελπισία να μας κυριεύει, τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτα.

Στόχος είναι τα παιδιά μας να είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλή μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και ο γονιός να ταξιδέψει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad