Αργολίδα: Θετική η χρονιά για τους παραγωγούς ροδάκινων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Αργολίδα: Θετική η χρονιά για τους παραγωγούς ροδάκινων


Σε μία θετική χρονιά φαίνεται ότι εξελίχθηκε η παραγωγή ροδάκινου στην Αργολίδα, με τις ελάχιστες ποσότητες που έχουν μείνει να διατίθενται πλέον στην εσωτερική αγορά.

Η καλλιέργεια πρώιμου ροδάκινου αρχίζει να παράγεται στις αρχές Μαΐου στις περιοχές όπου το κλίμα ήταν ξηρό, όπως στο Κουτσοπόδι, το Μάνεσι, το Σκαφιδάκι και το Ελληνικό.

Όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο φυτωριούχος, Δημήτρης Φάκλαρης, «την τελευταία δεκαετία, έφευγαν κάθε χρόνο 5.000-6.000 δέντρα μόνο από εμάς, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια στασιμότητα και ο συνολικός αριθμός δεν ξεπερνά τα 1.500 δέντρα».


Από τον αγροτικό συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, ο Θωμάς Φάκλαρης αναφέρει: «Η τιμή που ξεκίνησε το πρώιμο ροδάκινο ήταν τα 80 λεπτά και τώρα κινείται στα 60 λεπτά. Ο κύριος όγκος φεύγει για εξαγωγή, αφού η εσωτερική αγορά πλέον δεν μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην πώληση του προϊόντος».

Από την εταιρεία Midea Fruit, ο Βασίλης Σιατέρλης δηλώνει: «Ήταν μία καλή χρονιά λόγω έλλειψης ποσοτήτων που δημιούργησαν οι κλιματολογικές συνθήκες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι τιμές ουσιαστικά διαμορφώνονται από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς και ακολουθούμε εμείς με χαμηλότερη τιμή. Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε αγορές και να προχωρήσουμε, θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση παραγωγής». Όπως εξηγεί, η Αργολίδα έκοψε ροδάκινο στις 3 Μαΐου «αλλά οι ανταγωνίστριες χώρες είχαν ροδάκινο από τον Απρίλιο, αφού το καλλιεργούν σε θερμοκήπιο».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad