Η γυναίκα πίσω από τη νίκη Κορδώση από την πρώτη Κυριακή | Γιατί δεν αρκούν μόνο οι παράγοντες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η γυναίκα πίσω από τη νίκη Κορδώση από την πρώτη Κυριακή | Γιατί δεν αρκούν μόνο οι παράγοντες



Πολύ νωρίς, από τις 30 Απριλίου, είχαμε γράψει εδώ στο Diogenis-press για μια στοιχειώδη διαφορά που φαινόταν ανάμεσα στους υποψηφίους Προέδρους για τη ΝΟΔΕ Κορινθίας.

Η διαφορά αυτή ήταν ότι "Μόνο ένας υποψήφιος Πρόεδρος, αν κρίνουμε από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσειασχολήθηκε πραγματικά με τη δομή της ΝΟΔΕ και των Τοπικών Οργανώσεων".

Αυτή ακριβώς η οργάνωση και η διασπορά υποστηρικτών ήταν που έδωσαν ακόμα και στην έδρα του βασικού αντιπάλου, στο Κιάτο, ένα οριακό αποτέλεσμα (Κουκουλάκης 187 - Κορδώσης 145) που μόνο ως νίκη του Κορδώση μπορεί να θεωρηθεί και τίποτα άλλο. Εκεί αναμενόταν να είναι το αδύνατο σημείο του ή τουλάχιστον μια περιοχή στην οποία η υποψηφιότητα Κουκουλάκη θα προσπαθούσε να χτίσει ή να καλύψει διαφορά.

Το ίδιο ισχύει και για το Ξυλόκαστρο (Κουκουλάκης 134 - Κορδώσης 247) πάνω κάτω με άλλες τελείως ισορροπίες που εκφράστηκαν τελικά εκεί με σαφή επικράτηση του Κορδώση.

Επειδή λοιπόν πολλά διαβάζετε τελευταία που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ειδικά για ανθρώπους στους οποίους πιστώνονται δήθεν θρίαμβοι "εναντίον όλων" ... Ποιων όλων δηλαδή (;), κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ... Και επειδή καλό είναι κάποια στιγμή να καταλάβουν μερικοί ότι δεν είναι όλα θέμα παραγονταρίας και κλικαρίας, τώρα που κάθισε η σκόνη ας δούμε την πραγματική εικόνα και όχι αυτή που νομίζουν κάποιοι ότι ισχύει.

Η υποψηφιότητα Κορδώση ήταν επαρκώς οργανωμένη σε όλες τις περιοχές και κάλπες της Κορινθίας. Ήταν ευνόητο ότι άνθρωποι που κατέβαιναν στις τοπικές και σχετίζονταν με τις υποψηφιότητες των Προέδρων θα έκαναν αγώνα και για αυτούς, και για τον υποψήφιο Πρόεδρο της επιλογής τους. Αντίστοιχα το ίδιο θα γινόταν και με τους υποψηφίους συμβούλους της ΝΟΔΕ και με τις υποψηφιότητες για το Συνέδριο.

Αυτή η λεπτομέρεια είτε αγνοήθηκε από τους άλλους δύο υποψηφίους, είτε δεν λήφθηκε επαρκώς υπόψη.

Είχαμε σημειώσει ότι υπήρχε μια περίεργη υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων για το Συνέδριο, σε ένα φορτωμένο ψηφοδέλτιο, την ώρα που υπήρχαν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι καλά καλά δεν ξεπερνούσαν τις διαθέσιμες θέσεις ορισμένων τοπικών οργανώσεων και μάλιστα του κέντρου του Νομού !!!

Καμία εκλογική διαδικασία στον πλανήτη δεν έχει κερδηθεί πηγαίνοντας μόνο για το μεγάλο ψάρι.

Θυμηθείτε στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κορινθίων, με ένα οριακό αποτέλεσμα που κρίθηκε από τις ψήφους ενός τραπεζιού ταβέρνας, τι έγινε σε περιοχές όπως το Γαλατάκι, το Χιλιομόδι, τα Λουτρά, το Κατακάλι, εκεί που οι τοπικοί υποψήφιοι κράτησαν τον Αλέκο Πνευματικό όχι απλώς μακριά από μεγάλη ήττα-διασυρμό, αλλά τού έδωσαν τελικά έστω και οριακά τη νίκη. Άσχετα αν μερικοί από αυτούς σήμερα τον βρίζουν και θέλουν να κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.

Γράψαμε λοιπόν την Τρίτη ότι καλή είναι η παραγονταρία και οι παρέες, αλλά υπάρχουν και άλλοι ρόλοι που έχουν σημασία, μεγαλύτερη σημασία. Αυτοί είναι οι ρόλοι που έχουν σχέση με την οργάνωση, την προετοιμασία, τη γνώση περιοχών και ανθρώπων, τους συσχετισμούς, τις κινήσεις τακτικής και τα κεντήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να συναντηθούν φιλοδοξίες και όχι να φουσκώσουν τεράστια "ΕΓΩ".

Αυτή η οργάνωση θέλει γνώση, δουλειά και κόπο, δεν είναι άιντε κάθομαι σε μια καρέκλα, μασάω δαφνόφυλλα και γεννάω ίντριγκες και λοβιτούρες μέσα από το κεφάλι μου.

Ο Κορδώσης λοιπόν αυτά τα είχε και οι ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι μεταξύ άλλων οφείλεται και σε μια δυναμική γυναίκα με χρόνια παρουσία στο χώρο της ΝΔ στην Κορινθία, με σπουδές στο αντικείμενο της Πολιτικής Επιστήμης, επαγγελματία και κυρίως άριστη διαχειρίστρια των τοπικών συσχετισμών.

Αν υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό από τα παραπάνω στοιχεία είναι ότι σε αντίθεση με άλλους στην Κορινθία που θέλουν να εμφανίζονται ως σχεδιαστές πολιτικών εκστρατειών και ως μυστικοσύμβουλοι, εκείνη δεν καπελώνει τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται. Δεν θέλει δηλαδή να γίνεται Πρόεδρος στη θέση Προέδρων, χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και εκεί οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας.

Έχει αναλάβει κατά καιρούς μεγάλα εκλογικά εγχειρήματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα και αν ψάξετε βρίσκεται πίσω από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στην Κορινθία, πάντα με την ίδια μεθοδικότητα, οργάνωση και σκληρή δουλειά.

Δεν χρειάζεται να γραφτούν περισσότερα.

Όλα αυτά δεν ακυρώνουν τις ικανότητες του Κορδώση και το γεγονός ότι ο ίδιος είναι σπάνιο είδος ισορροπιστή ακόμα και εντός ναρκοπεδίων. Όπως δεν ακυρώνουν και το ότι ο Κορδώσης αποτέλεσε το σημείο όπου συναντήθηκαν διακριτικά αποφασιστικής σημασίας άξονες στήριξης που θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση.

Αλλά και αυτά θα πρέπει να ξέρει κάποιος να τα εκμεταλλευτεί γιατί υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να εξελιχθούν σε αδυναμίες αντί για δυνατά σημεία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad