Κορινθιακός: Σύμβαση για δίχτυα προστασίας απ’ τις μέδουσες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Κορινθιακός: Σύμβαση για δίχτυα προστασίας απ’ τις μέδουσες


«Δηλώνω, ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις μέδουσες στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και σε όλη την ακτογραμμή που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Αυτό, δήλωσε, πριν από λίγο και κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.

Στο περιθώριο της έναρξης της διαδικασίας υπογραφής, της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ, της Περιφέρειας και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (και του Λιμενικού Ταμείου), ο κ. Τατούλης, με έμφαση, τόνισε τα εξής:

» Η τελευταία ενημέρωση που έχω απ’ τους υπεύθυνους και απ’ τα στοιχεία, σας διαβεβαιώνω, ότι, δεν έχουμε πρόβλημα με τις μέδουσες αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η Περιφέρεια, είναι ανά πάσα στιγμή, έτοιμη, να παρέμβει, εάν υπάρξει θέμα, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να καταπολεμήσει το πρόβλημα, στο σύνολό του. Επαναλαμβάνω, ότι δεν υπάρχει τώρα καμία απειλή απ’ τις μέδουσες στον Κορινθιακό Κόλπο. Σας καλώ, όλους, να είστε προσεκτικοί στο επικοινωνιακό κομμάτι του ζητήματος, αφού εύκολα δημιουργούνται παρερμηνείες και συγχύσεις».

Η προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση, ειδικού, προστατευτικού διχτυού (πλωτό σύστημα προστασίας κολυμβητικών περιοχών), είναι της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Διευρυμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, θα είναι οι φορείς που θα υλοποιήσουν το έργο της τοποθέτησης των διχτυών.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή το θέμα της ψήφισης της προγραμματικής σύμβασης, παρευρέθηκε και μίλησε στο Σώμα και ο δήμαρχος της πόλης του Λουτρακίου, κ. Γεώργιος Γκιώνης.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad