«Βόμβα» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τους βιαστές γονείς - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Βόμβα» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τους βιαστές γονείς


Ενήμερες έναν χρόνο νωρίτερα ήταν οι αρχές, σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Μαρτυρία συγγενή των παιδιών «δένει» με την ανακοίνωση του «Χαμόγελου»: «Οι αρχές γνώριζαν έναν χρόνο πριν»
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς, να φύγουν από τη Λέρο και να εξακριβωθεί εάν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας έχει κακοποιηθεί
Η προανακριτική απολογία των γονέων που βίαζαν τα παιδιά τους σόκαραν ακόμα και έμπειρους αξιωματικούς
Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στη Λέρο. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες κακοποίησης έναν χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει ότι η 14χρονη κόρη της οικογένειας φιλοξενήθηκε σε κάποιο από τα σπίτια του οργανισμού.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάσουν τη σιωπή τους ακόμα κι αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει:

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».



Μαρτυρία συγγενή: Είχαμε ενημερώσει ένα χρόνο νωρίτερα

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» «δένει» με τη μαρτυρία συγγενή των άτυχων παιδιών που κατήγγειλε πως οι αρχές ήταν ενήμερες έναν χρόνο πριν.

Άνδρας από την οικογένεια των άτυχων παιδιών, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που κατήγγειλε τη φρικτή αλήθεια στις αρχές.

Περιέγραψε το δράμα που ζούσαν τα μικρά παιδιά αλλά και το πώς κατάφερναν οι γονείς, να τα έχουν μέχρι σήμερα μαζί τους.

Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση της Λέρου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε το η υπόθεση των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των τριών παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.









Φωτογραφίες: aegeanews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad