Έναρξη Πανελλήνιων αγώνων Special Olympics στο Λουτράκι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Έναρξη Πανελλήνιων αγώνων Special Olympics στο Λουτράκι


Σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου η Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics διοργάνωσε Τελετή Έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2018» στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα από 14 έως 18 Μαΐου 2018 στο συγκρότημα του Αθλητικού Κέντρου του Λουτρακίου Sport Camp σε 5 αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση). Στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης θα διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία, με σημείο αφετηρίας την Πεζογέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου (Βωμός Ισθμού) στις 19:00 και τερματισμού στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου στις 21:00.

Τα Special Olympics γιορτάζουν φέτος την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή τους κατά τη διάρκεια των οποίων το κίνημα απλώθηκε σε 172 χώρες και αριθμεί 5,6 εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο. Κάνοντας πράξη τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που αφορούν την αποκέντρωση και έχοντας διαπιστώσει την ανάγκη για δημιουργία περισσότερων ευκαιριών συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αγώνες.

Η Λαμπαδηδρομία διεξάγεται με την συμμετοχή αθλητών Special Olympics Hellas, την υποστήριξη και συμμετοχή Αστυνομικών που φέρουν την Διεθνή ονομασία «Law Enforcement Torch Runners – LETR» και μαθητών σχολείων. Η Φλόγα της Ελπίδας θα ξεκινήσει τη διαδρομή της από την Πεζογέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, περνώντας από το κυκλικό κτίριο της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου, τους Καταρράκτες, την πλατεία 25ης Μαρτίου και διάφορα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Περιοχής.

Αθλητές των Special Olympics με μαθητές σχολείων του Δ. Λουτρακίου, συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταφέρουν το μήνυμα των Special Olympics για ένταξη και συμμετοχή στον αθλητισμό, σε κάθε γωνιά της Κορινθίας.

Η Αφή του Βωμού στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο, κατά την Τελετή Έναρξης, σηματοδότησε και την Έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2018».

Να ευχηθούμε καλή επιτυσία σε όλους τους αθλητές





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad