Καλαμάτα: Βράβευση ως «έξυπνη πόλη» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Καλαμάτα: Βράβευση ως «έξυπνη πόλη»



Η Καλαμάτα θα τιμηθεί στο 3ο ετήσιο διήμερο Συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» με βασικό θεματικό άξονα: «Think Sm@rt: Οι Ελληνικές Πόλεις μπροστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».
Στο συνέδριο που διοργανώνεται την Τετάρτη και Πέμπτη, 6 και 7 Ιουνίου 2018, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, ο Δήμαρχος, Π. Νίκας, θα παραλάβει διάκριση για την Καλαμάτα ως τιμώμενη Πόλη, καθώς «η Επιτροπή Διακρίσεων διέκρινε στην πόλη της Καλαμάτας τα στοιχεία εκείνα, που χαρακτηρίζουν την τεχνολογική ετοιμότητα και προετοιμασία για την ανάπτυξη “Έξυπνων Υπηρεσιών” προς τους Δημότες», όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση. Της παραλαβής της διάκρισης, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, θα προηγηθεί ομιλία του κ. Νίκα, ο οποίος έχει κληθεί στο συνέδριο ως ομιλητής.
Σημειώνεται ότι το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, των Γενικών Γραμματειών Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Επίσης, το Συνέδριο τελείται με την συνεργασία σημαντικών Φορέων του Κλάδου των Ψηφιακών Τεχνολογιών όπως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών κ.ά.
Στο 3ο Συνέδριο Smart Cities – Digital Citizens 2018 θα αναδειχθούν τομείς και παράγοντες ανάπτυξης και αειφορίας των Ελληνικών Πόλεων και θα δοθεί ιδιαίτερα έμφαση:

 Στις στρατηγικές και στις προτεραιότητες των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας, αλλά και Επιχειρήσεων και Φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

 Στις Ψηφιακές Τεχνολογίες με τις οποίες αλλάζουν μορφή οι Ελληνικές Πόλεις

 Στους τομείς που καλούνται να αξιοποιήσουν αποδοτικά οι Ελληνικές Πόλεις όπως: η Ενέργεια, τα Δίκτυα, οι Υποδομές, οι Οδικοί Άξονες, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και το Πολιτιστικό Περιεχόμενο κ.ά.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad