Αντ’ αυτού στην Επίδαυρο... - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αντ’ αυτού στην Επίδαυρο...


Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με αντικαταστάσεις.

Η καλλιτεχνική διαφωνία ανάμεσα στη Μάρθα Φριντζήλα και τον Δημήτρη Καταλειφό  (στη φωτογραφία) οδήγησε, ύστερα από έναν μήνα προβών περίπου, στην αποχώρηση του ηθοποιού που είχε αναλάβει τον ομώνυμο ρόλο στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης».

Κρίμα: Θα ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Καταλειφού με το αρχαίο δράμα!

Στην παράσταση, που θα παιχθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις αρχές Αυγούστου (3-4/8), ο άρτι αφιχθείς από τη Νέα Υόρκη Νίκος Καραθάνος είναι εκείνος που παίρνει σκυτάλη - μαζί του η Κόρα Καρβούνη και οι Γιώργος Βουρδαμής, Κώστας Βασαρδάνης και Μιχάλης Πανάδης. 

Στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη η αντικατάσταση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη έγινε για λόγους υγείας - περαστικά. Αντ' αυτού ο Ιωάννης Παπαζήσης. Την κωμωδία που θα ανοίξει τα εφετινά Επιδαύρια (29-30/6) σκηνοθετεί ο Κώστας Τσιάνος και παίζουν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας και ο Τάκης Παπαματθαίου.


Τρεις προ-παραστάσεις, σαν έτοιμες πρόβες, θα δώσει τελικά ο σαιξπηρικός «Τίμων ο Αθηναίος», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η τελευταία παραγωγή του Εθνικού θα παιχτεί μόνο για τρεις βραδιές, στις 22-23 και 24 Ιουνίου (με συμβολικό εισιτήριο), μια και θα αποτελέσει την εναρκτήρια της προσεχούς σεζόν στη σκηνή του Κοτοπούλη - Ρεξ.

Με την υπογραφή του Νίκου Χατζόπουλου στη σκηνοθετική επιμέλεια, δίνεται αύριο μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, «Τα μυστικά της Εγνατίας» του Νίκου Κυπουργού, ένα οδοιπορικό με μουσικές και τραγούδια της Εγνατίας Οδού. Σαν μια διαδρομή από τη Θράκη ως την Ηπειρο.
Τι περιλαμβάνει; Βλάχικα, αρβανίτικα, σλαβόφωνα, τουρκόφωνα, ποντιακά, καππαδοκικά, ρομανέ, εβραϊκά, πομάκικα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλες αυτές τις περιοχές.

«Το Μιλάνο συναντάει την Ελλάδα»: το Φεστιβάλ στο Piccolo Teatro, με στόχο την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας προς τα έξω, επιστρέφει. Συνεργασίες προγραμματίζονται για την επόμενη τριετία, με τα δύο υπουργεία Πολιτισμού, Ελλάδας και Ιταλίας, επικεφαλής σε αυτή την πρωτοβουλία.

Με το «Χειμωνιάτικο παραμύθι», σε σκηνοθεσία του ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, ο Γιάννης Αναστασάκης ανακοίνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα για το ΚΘΒΕ (2018-2019).

στη μπούκα
Λοβέρδου Μυρτώ

ΠΗΓΗ:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad