Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι το ελαιόλαδο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι το ελαιόλαδο


Προβληματισμός στους παραγωγούς από την άπνοια της αγοράς και τις καθηλωμένες τιμές

Συνεχίζεται η εικόνα στασιμότητας που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά ελαιολάδου τους τελευταίους μήνες και η οποία αποτυπώνεται ευκρινώς και στα στοιχεία του ΣΕΔΗΚ για τις τιμές παραγωγού, στους συνεταιρισμούς της Κρήτης και της Πελοποννήσου στο διάστημα από 12 έως 19 Ιουνίου.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσιεύει η «Ύπαιθρος Χώρα», η μέση τιμή παραγωγού έχει σταθεροποιηθεί την τελευταία εβδομάδα στα 2,6 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, Γιώργο Γωνιωτάκη, «αυτά τα επίπεδα των τιμών δεν είναι φυσιολογικά. Μέρος του προβλήματος εντοπίζεται στους ελλιπείς ελέγχους εισαγωγών ελαιολάδου. Θεωρώ ότι είναι μια τεχνητή κρίση ορισμένων παραγόντων της αγοράς, με στόχο να πέσει η τιμή», αναφέρει.

Ερωτηθείς αν μερίδα εξαγωγικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει πρόβλημα από αυτή την πίεση στις τιμές, σχολιάζει: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμφωνίες έχουν κάνει οι εν λόγω εταιρείες, ωστόσο είναι γεγονός ότι οι ίδιες είναι που αγόραζαν σε υψηλές τιμές τον χειμώνα», και συμπληρώνει: «Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η πρόσφατη θεσμοθέτηση του τυποποιημένου λαδιού στην εστίαση θα έπρεπε να έχει βοηθήσει τις τιμές».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad