Τι ακριβώς γιόρτασαν τα παιδάκια, που και με ποιους κύριε Πνευματικέ ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Τι ακριβώς γιόρτασαν τα παιδάκια, που και με ποιους κύριε Πνευματικέ ;



Στο Δήμο Κορινθίων εκτός από το τόπι φαίνεται ότι έχει χαθεί πια και κάθε αίσθηση του μέτρου, της έννοιας της λογικής και έχουμε φτάσει σε επίπεδα καθολικής και απύθμενης ασυδοσίας. Σε κάθε επίπεδο. Δυστυχώς ο κ. Πνευματικός δείχνει να μην κατανοεί ότι η κάθε κίνηση οφείλει τουλάχιστον να έχει ένα ελάχιστο υπόβαθρο λογικής.

Είναι η δεύτερη φορά που στον εγκιβωτισμένο Ξηριά παίζεται ένα θέατρο παραλόγου στο οποίο δυστυχώς χρησιμοποιούνται ( ; ) χωρίς καμία αιδώ και μικρά παιδιά.

Προχτές υποτίθεται ότι ήταν η Μέρα Περιβάλλοντος και 2 δημοτικά σχολεία έστειλαν παιδάκια να εορτάσουν την ημέρα στον Ξηριά όπου η ζέστη ήταν αφόρητη και τα βιομηχανικά και τσιμεντένια δάπεδα ανέβαζαν ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία.

Πολύ εύστοχα το Streetlife έθεσε το θέμα με την κωμικοτραγική εικόνα των απεριποίητων παρτεριών, που στο παρελθόν έχουν ονομαστεί και "γούρνες της Κορίνθου", και των ξερών χόρτων που μπορούν να πάρουν φωτιά απλώς και μόνο από ένα τσιγάρο ή κάποια άλλη αιτία ανάφλεξης.

Εμείς όμως το προσπερνάμε αυτό για να μείνουμε στην ουσία που δυστυχώς είναι πολύ σοβαρή. Είναι η δεύτερη φορά που στον Ξηριά διοργανώνεται ένα σόου - εκδήλωση χωρίς θεατές, άραγε για ποιους και από ποιους; Αν δείτε τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, ο κ. Πνευματικός μιλά για μια εκδήλωση που δεν έχει καλεσμένους, που οι ομιλητές απευθύνονται στους 2-3 δημοσιογράφους που είναι απέναντί τους, περίτρανη απόδειξη ότι όλο αυτό έγινε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τις κάμερες.

Και αν για τον κ. Πνευματικό ο ναρκισσισμός αυτού του τύπου είναι έως και λογικός ή κατανοητός για όσους τον γνωρίζουν, να απευθύνεται σε 2 κάμερες και να πιστεύει ότι μιλάει σε ένα φαντασιακό ακροατήριο χιλιάδων, για τους υπόλοιπους παρόντες και ομιλητές δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις.

Ας συγχωρήσουμε όμως όλους τους πολιτικούς οι οποίοι μπορούν να έχουν και την ανάγκη να μιλούν σε 2 κάμερες μόνο, τα παιδάκια τι φταίγανε ;

Πήγαν να εορτάσουν την Ημέρα Περιβάλλοντος που ; Στον εγκιβωτισμένο Ξηριά ;

Και να εορτάσουν τι ; Το ότι πήρε μια δεκαετία+ για να ολοκληρωθεί ένα έργο που είχε σταματήσει για 6-7 χρόνια και ταλαιπώρησε για 2 χρόνια την Κόρινθο με τη Γεωργίου Παπανδρέου να λειτουργεί μόνο με το ένα ρεύμα ; Να μην αναφερθούμε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παραπλήσιο σχολείο ...

Το εκπληκτικό είναι ότι ο κ. Πνευματικός είχε το θράσος να πει ότι σε 10 χρόνια θα μεγαλώσουν τα δέντρα (σαν τα άλλα δέντρα στον Άγιο Νικόλα άραγε;), και τα έδειχνε κιόλας, σαν ένα παλιό σκετς των ΑΜΑΝ που έδειχναν τα έργα πως θα ήταν όταν θα γινόντουσαν ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε ότι ο σχεδιασμός έγινε έτσι ώστε να θυμίζει ο εγκιβωτισμένος Ξηριάς φυσικό περιβάλλον με μεγάλα δέντρα και θάμνους !





ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !

Ποια μεγάλα δέντρα ρε άνθρωπε και ποιοι θάμνοι ... Λίγο ακόμα ήθελε και θα έλεγε ότι στο προσεχές διάστημα θα βγουν λιοντάρια, ελέφαντες και ζέβρες να κόβουν βόλτες πάνω στα βιομηχανικά δάπεδα της νέας τσιμεντοσαχάρας που δημιούργησε.

Οι ιθύνοντες των σχολείων που κουβάλησαν αρμόνια, κιθάρες κτλ, πραγματικά δεν κατάλαβαν τίποτα ; Δηλαδή η Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε δίπλα στις καφετέριες της Γεωργίου Παπανδρέου και τα παιδιά κατάλαβαν ότι το φυσικό περιβάλλον είναι τα χόρτα που δεν έχουν καθαριστεί και ο εγκιβωτισμός των ποταμών και των ρεμάτων ;

Η εκδήλωση σε ποιον αναφερόταν ; Ποιος τη διοργάνωσε ; Ποιοι προσκλήθηκαν και που ήταν το ακροατήριο - καλεσμένοι ;

Έλεος ρε σεις ... Είπαμε να στήνετε προεκλογικά πανηγύρια, αλλά αφήστε τα παιδάκια απέξω, όπως και την παραχάραξη των εννοιών όπως η "Ημέρα Περιβάλλοντος". Καλύτερα θα ήταν ο κ. Πνευματικός να χρηματοδοτούσε μια εκδρομή εκπαιδευτική για τα παιδιά να πάνε στη φύση, να χαρούν τον ίσκιο και τη δροσιά από τα δέντρα και όχι να καψαλιστούν στον λίβα των βιομηχανικών δαπέδων.

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Και λίγη συγκράτηση. Όχι όλα στο βωμό της βιτρίνας. Και ειδικά όχι τα παιδιά.



ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :

Για να προλάβουμε και κανέναν εξυπνάκια που θα αρχίσει τις δικαιολογίες και την κλουβολογία, να σας πούμε ότι φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 ήταν αφιερωμένη σύμφωνα με τον ΟΗΕ στη μείωση χρήσης του πλαστικού.

Αλλά μπροστά στις εκλογές ποιος τον ... και τον ΟΗΕ ...






Diogenis-press

ΚΡΖ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad