10 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου είναι έξυπνο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

10 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου είναι έξυπνο


Έχετε ακούσει που λένε, ότι οι μαμάδες είναι σαν την κουκουβάγια από το μύθο του Αισώπου, η οποία θεωρούσε μονάχα το παιδί της όμορφο, χαρισματικό και έξυπνο; Ε, νομίζω ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε, ότι σε έναν βαθμό η παραπάνω πεποίθηση είναι αληθινή.

Όλες, κάποια στιγμή, έχουμε επαινέσει το παιδί μας με τα παραπάνω ή έχουμε νιωσει υπέρ το δέον υπερήφανες με τα κατορθώματά του. Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές χαμογελάσατε και φωνάξατε «μπράβο» στο μικρό σας όταν κατάφερε κάτι και παράλληλα κοιτάξατε –ίσως, λιγάκι υποτιμητικά – τους άλλους γονείς και τα παιδάκια που βρίσκονταν γύρω σας.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Χαρισματικών Παιδιών υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι ένα παιδί χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα εξυπνάδας και μπορείτε να τα παρατηρήσετε μεταξύ των 2 και 4 χρόνων.


Ο 8χρονος Βέλγος με IQ 145 που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο.

Τα πολύ έξυπνα παιδιά, λοιπόν:
Έχουν πολύ καλή μνήμη: Θυμούνται πράγματα που εσείς νομίζετε, ότι ούτε παρατηρούν. Για παράδειγμα, το παιχνίδι που παίξατε πριν 2 εβδομάδες στο σπίτι της γιαγιάς.

Μιλούν νωρίς: Μέχρι την ηλικία των 15 μηνών τα περισσότερα παιδιά έχουν μιλήσει. Τα χαρισματικά παιδιά, όμως, σχηματίζουν προτάσεις ή χρησιμοποιούν μεταφορές στον λόγο τους νωρίτερα από άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Κάνουν πολλές ερωτήσεις: Και καμιά φορά αναπάντεχες ή παράξενες. Όπως: «Πώς μυρίζει ο ουρανός;»

Έχουν πολλά ενδιαφέροντα: Τους αρέσει η μουσική, η ζωγραφική, οι κατασκευές, τα παζλ, η γυμναστική και πολλά ακόμα.

Ή επικεντρώνονται σε κάτι συγκεκριμένο: Για παράδειγμα, έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία για κάτι που τους αρέσει, τουλάχιστον μία φορά!

Διαβάζουν από νωρίς: Μπορεί το νηπιάκι σας να διαβάσει τα αγαπημένα του παραμύθια πριν το Δημοτικό; Τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι, ότι μεγαλώνετε έναν μικρό Αϊνστάιν.

Έχουν αίσθηση δικαιοσύνης: Συνεχίζουν να θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο του κόσμου, όπως όλα τα παιδιά, αλλά αντιλαμβάνονται, ότι δεν είναι δίκαιο να τρώνε λιγότερες καραμέλες από τον αδερφό τους, παραδείγματος  χάριν.

Έχουν ζωηρή φαντασία: Φτιάχνουν σενάρια και ιστορίες με το μυαλό τους, έχουν και φανταστικούς φίλους και ταξιδεύουν μόνο με τη σκέψη!

Έχουν πολλή ενέργεια: Μπορεί να ασχολούνται με ένα παιχνίδι για ώρες χωρίς να το βαρεθούν.

Έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ: Αστειεύεται και σας κάνει να γελάτε; Τότε ίσως το μικρό σας να συγκαταλέγεται στα χαρισματικά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad