Η πραγματική "τραγωδία" στην Επίδαυρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η πραγματική "τραγωδία" στην Επίδαυρο


Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε ότι «το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορεί να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα». 
Το δικό μας μεγαλείο, η δική μας ηθική πρόοδος αποτυπώθηκε στην αντιμετώπιση θεατών στο αρχαίο θέατρο της Επιδραύρου οι οποίοι έβλεπαν ένα άρρωστο σκελετωμένο σκυλί και ή το έδιωχναν σαν μίασμα ή το φωτογράφιζαν σαν ατραξιόν ή αδιαφορούσαν επιδεικτικά σαν να μην υπάρχει. Ούτε ένας από τους εκατοντάδες θεατές δεν του προσέφερε βοήθεια, ούτε ένας από τους γνώστες και πολιτισμένους που μου θελαν αρχαία τραγωδία ενώ μπρος στα μάτια τους έβλεπαν την τραγωδία ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος, κάποιοι μάλιστα επέτειναν το δράμα του διώχνοντάς το και κακοποιώντας το, όπως η γυναίκα της φωτογραφίας.


Κι όμως, κάποιοι λιγότερο "πολιτισμένοι", κάποιοι που χαρακτηρίζονται ως γραφικοί, κάποιοι ελάχιστοι που βρίσκονται υπόλογοι από τους ανθρωπιστές του καναπέ παρά τα δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες ζώα που φροντίζουν έτρεξαν και συνέδραμαν το κατατρεγμένο πλάσμα. Κι ας μην ήταν μπροστά τους, κι ας μην είχαν άλλες δυνάμεις, κι ας κάνουν καθημερινό μαραθώνιο σε μια χώρα που αντί να έχει φιλοζωική παιδεία, έχει αισθήματα συνειδητής μισοζωίας. Ο Στέλιος Κυριακού από το Ναύπλιο μόλις ενημερώθηκε και παρά τα εκατοντάδες ζώα που φροντίζει -ας είναι καλά οι δήμοι που έχουν τους χρήσιμους ηλίθιους να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους- έτρεξε και πήρε το σκυλάκι και το πήγε στον κτηνίατρο.

Η σκυλίτσα ονομάστηκε Αυγή, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, έχει 41,3 πυρετό, λεϊσμανίωση και ερλιχίωση. Η Αυγή χρειάζεται επειγόντως φιλοξενία ή ιδανικά υιοθεσία και οικονομική βοήθεια στην θεραπεία της. Έρχεται στην Αθήνα σήμερα σε συνεργασία με τη Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων». Αρκετά αδιαφόρησαν όσοι την είδαν. Η αδιαφορία είναι συνενοχή, συνενοχή στον θάνατό της. Αν θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε με φιλοξενία, υιοθεσία ή οικονομική βοήθεια καλέστε τον Στέλιο Κυριακού στο τηλέφωνο 6944773252.

Έστω και τώρα βοηθήστε στη διάσωση της Αυγής γιατί η φιλοζωία είναι ζήτημα πολιτισμού. Και η διάσωση της Αυγής αποτελεί διάσωση μιας αχτίδας μέσα στο τόσο σκοτάδι των καθημερινών και φρικτών κακοποιήσεων που (συνήθως) δε λαμβάνουν δημοσιότητας.



 ΠΗΓΗ:marketnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad