Ξαναπαίρνουν τα πάνω τους οι τιμές, στο ελαιόλαδο ψάχνονται οι Ιταλοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ξαναπαίρνουν τα πάνω τους οι τιμές, στο ελαιόλαδο ψάχνονται οι Ιταλοί


Μικρή άνοδο παρουσιάζουν αυτές τις µέρες οι τιµές του ελαιολάδου µε την αγορά να αγγίζει τα 3,20 ευρώ το κιλό στην περιοχή της Λακωνίας, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες από τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισµού Μολάων – Πακίων, Παναγιώτη Ντανάκα.

Όπως µάλιστα τόνισε ο κ. Ντανάκας, «λόγω της έλλειψης καλών ελαιολάδων από τη γειτονική Ιταλία, µπορεί µέχρι το τέλος του Ιουλίου να δούµε και µεγαλύτερη τιµή».

Η ανοδική τάση στις τιµές του ελαιολάδου είχε ξεκινήσει ήδη πριν από δυο εβδοµάδες, όταν σύµφωνα µε ρεπορτάζ της εφηµερίδας Agrenda προσέγγιζε τα 3,15 ευρώ το κιλό

Την ίδια στιγμή στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό, η τιμή του ελαιολάδου ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό το ψυχολογικό  φράγμα των 3 ευρώ το κιλό. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις  6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει ελαιόλαδο, ποσότητας 125 τόνων, προς 3.10 ευρώ το κιλό.

Σημειωτέον ότι η ΕΕ σηµείωσε αύξηση των εισαγωγών της κατά 73% από τρίτες χώρες, σε σχέση µε πέρυσι, µειώνοντας παράλληλα το εσωτερικό εµπόριο κατά 11%. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου (IOC) στη νέα του έκθεση αντανακλούν µια κινητικότητα στις οχτώ βασικές αγορές.

Τον Μάρτιο του 2018 ο συνολικός όγκος ελαιολάδου και πυρηνελαίου που εισάχθηκε στις αγορές της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας έφτασε τους 162.343,6 τόνους, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι έφτανε µετά βίας τους 160.000. Την σηµαντικότερη µεταβολή παρουσιάζει η αγορά της Βραζιλίας, όπου σηµειώνεται µια αύξηση στις εισαγωγές της τάξης του 29%.

ΠΗΓΗ:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad