Πώς ο «Μίνωας» και η «Νεφέλη» επηρέασαν τη θερμοκρασία τον Ιούνιο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πώς ο «Μίνωας» και η «Νεφέλη» επηρέασαν τη θερμοκρασία τον Ιούνιο


Η μέση θερμοκρασία του Ιουνίου διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα στην Αθήνα και διαμορφώθηκε στους 26,1 βαθμούς Κελσίου, έναντι 26,2 βαθμών τον ίδιο μήνα του 2017.

Το πρώτο μισό του Ιουνίου ήταν θερμότερο κατά περίπου 3,5 βαθμούς σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ομως, τον δεύτερο μισό του μήνα η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Ρόλο σε αυτό έπαιξαν ο «Μίνωας» και η «Νεφέλη», οι δύο σημαντικές κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα τον Ιούνιο και διατήρησαν τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Όμως και πέρυσι, μεταξύ 17-19 Ιουνίου, είχαν σημειωθεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χαμηλότερες από φέτος.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του περυσινού Ιουνίου είχαν επικρατήσει συνθήκες καύσωνα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αντίθετα φέτος η «Νεφέλη» διατήρησε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.



Αρκετοί ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες

Ακόμη, από τα στοιχεία του meteo προκύπτει ότι το ένα τρίτο των σιφώνων στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2018 παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (31 από τις 91 καταγραφές), καθώς επικράτησαν χαμηλές πιέσεις στην περιοχή μας, αυξημένη υγρασία και αρκετές καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα στη χώρα μας πέντε ανεμοστρόβιλοι και 26 υδροσίφωνες.

Από την αρχή του 2018 έχουν καταγραφεί 77 σίφωνες στην Ελλάδα, από τους οποίους οι έξι ήταν ανεμοστρόβιλοι που προκάλεσαν αρκετές καταστροφές. Ο αριθμός των σιφώνων στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι ο μεγαλύτερος της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας. Μάλιστα, είναι πιθανό ότι δημιουργήθηκαν αρκετοί ακόμη, που δεν αναφέρθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad