Αυτοψία Δέδε στα έργα οδοποιίας στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αυτοψία Δέδε στα έργα οδοποιίας στην Κόρινθο


Αυτοψία σε ένα σημαντικό έργο που εκτελείται αυτό τον καιρό και θα βελτιώσει άμεσα και αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων της Κορίνθου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νομού Κορινθίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό. Συγκεκριμένα, επιθεώρησαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών και σε κεντρικές οδούς που συνδέονται με αυτήν, όπως στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των Δήμων για αποκατάσταση του οδικού τους δικτύου, που δέχτηκε τις καταπονήσεις της αυξημένης κίνησης των βαρέων και των εργοταξιακών οχημάτων κατά την περίοδο της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού.

«Τα έργα ξεκίνησαν γρήγορα, προχωρούν και εκτελούνται γρήγορα τόσο από το Δήμο Κορινθίων όσο και από τους άλλους Δήμους του νομού» τόνισε ο Γιώργος Δέδες. «Πρόκειται για έργο που αφορά σε αποκατάσταση μεγάλου οδικού δικτύου πολλών χιλιομέτρων, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ασφάλεια εποχούμενων και πεζών και θα μειώσει τις φθορές που χρόνια τώρα υφίστανται τα οχήματα λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Θα προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις όλων των παλαιών εθνικών οδών, όχι μόνο της Κορίνθου-Πατρών, αλλά και της Κορίνθου-Άργους και της Κορίνθου-Επιδαύρου, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και το εσωτερικό αστικό δίκτυο των πόλεων του νομού που δέχεται τις πιέσεις των παλαιών εθνικών οδών».

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναφέρθηκε επίσης στα αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Υποδομών στο νομό.

«Με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο εξελίσσουμε τις χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους, αλλά και τις δικές μας παρεμβάσεις σε όλο το νομό, όχι μόνο στα οδικά έργα αλλά και σε άλλα αναπτυξιακά έργα μεγαλύτερης ίσως σημασίας» τόνισε ο Γιώργος Δέδες και μίλησε συγκεκριμένα για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, που δημοπρατήθηκε πρόσφατα και αφορά στην τριτοβάθμια επεξεργασία των υδάτων του βιολογικού που θα συμβάλει στο να υπάρχει νερό άρδευσης για ένα μεγάλο κομμάτι των γεωργικών εκτάσεων του Δήμου Κορινθίων.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε ότι η Γενική Γραμματεία Υποδομών, ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα του Δημάρχου Κορινθίων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα ενισχύσει χρηματοδοτικά και την επέκταση των δικτύων άρδευσης του βιολογικού καθαρισμού, ώστε και το κομμάτι της δυτικής περιοχής του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας Άσσου – Λεχαίου, να αποκτήσει νερό άρδευσης από τα δίκτυά του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή του στις ανάγκες του Δήμου Κορινθίων σε όλα τα αναπτυξιακά έργα υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε ότι το έργο που αφορά στην αξιοποίηση των νερών του βιολογικού έχει ήδη ξεκινήσει και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την δέσμευση του Γιώργου Δέδε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad