Ξυλόκαστρο:Λάμψη από το παρελθόν από το φιλικό για τον Σπύρο Φωκά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ξυλόκαστρο:Λάμψη από το παρελθόν από το φιλικό για τον Σπύρο Φωκά


Μεγάλα αστέρια του ποδοσφαιρικού παρελθόντος συγκεντρώθηκαν χθες στο Ξυλόκαστρο. Αθλητές που έχουν τιμήσει τις φανέλες μεγάλων ελληνικών ομάδων αλλά και δικοί μας εξίσου σημαντικοί από την Κορινθία. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το παιχνίδι που διοργανώθηκε προς τιμήν του ηθοποιού μας Σπύρου Φωκά. Όλοι ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα και το γήπεδο “Σωτήρης Αγγελόπουλος” δίπλα από τον Σύθα γέμισε ποδοσφαιρική ιστορία. Ο σπουδαίος ηθοποιός μας που πλέον κατοικεί μόνιμα στην Κορινθία ήταν εκεί και παρακολούθησε το παιχνίδι. Ένας Σπύρος Φωκάς που έκανε μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό σε δύσκολα χρόνια. Η ομορφιά του και το ταλέντο ήταν κάτι που τον ακολουθούσε παντού. Από το “Ρόκο και τα αδέλφια του” του Λουκίνο Βισκόντι παρέα με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέν Ντελόν, μέχρι τον Σιλβεστερ Σταλόνε και τον “Ράμπο” έπειτα.

Στο γήπεδο βρέθηκε αρκετός κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι ανάμεσα στην Μικτή Αθηνών Αθηνών και την Μικτή Κορινθίας παλαιμάχων. Για τους πρωτευουσιάνους αγωνίστηκαν οι: Γκόγκιτς, Βαμβακούλας, Αρμύλαγος, Αθανασιάδης, Ελευθεράτος,Βασιλόπουλος, Παϊκόπουλος, Μπέλλος, Χριστόπουλος, Ράπτης, Βουγιούκας, Ζορμπάς, Τουνγέρογλου, Ζερβάκης, Μίχος, Μπέλλος Αντ. Για την Μικτή Κορινθίας: Λαμπρινός, Καραβάς, Κολλιάκος, Μαυρογιανέλης, Παππάς, Βορινιώτης, Χρυσούλας, Μελέτσης, Μπάκας, Κόνδης Ρενέ, Φωτόπουλος, Φιλόπουλος, Τσιπάς, Δουβής, Τακουμάκης, Λογοθέτης, Μαυροειδής.





 

Όπως καταλαβαίνετε το θέαμα ήταν ισάξιο των ονομάτων που σας παρουσιάσαμε με την μικτή Αθηνών να επικρατεί ωστόσο και να είναι εκείνη που πήρε την άτυπη νίκη σε αυτό το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι.

Είναι καλό να μην ξεχνάμε κάποιους ανθρώπους που έχουν από το δικό τους μετερίζι προσφέρει κάποια πράγματα στην χώρα. Ο Σπύρος Φωκάς και οι αστέρες του ποδοσφαίρου φρόντισαν να μας το θυμίσουν αυτό, σε μας τους νεότερους που μάλλον κάπως έχουμε χαθεί και δεν ενδιαφερόμαστε τόσο για την ιστορία.

Ευχόμαστε όλοι να είναι υγιείς και να συνεχίζουν να προσφέρουν όπως μπορούν στο κοινωνικό σύνολο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πάντα τέτοια!

Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Γιώργου Φωτόπουλου που συμμετείχε και στο ματς. Ενώ πληροφορίες αντλήθηκαν από τον κ. Νίκο Πάλλη καθώς χθες λόγω εργασίας δεν καταφέραμε να βρεθούμε για πολλή ώρα στο γήπεδο.

ΠΗΓΗ:revista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad