«Χείμαρρος» οι αιτήσεις χρήσης νερού στην Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Χείμαρρος» οι αιτήσεις χρήσης νερού στην Πελοπόννησο


Αδιανόητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου (της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με έδρα την Τρίπολη), όπου πέντε υπάλληλοι καλούνται να διεκπεραιώσουν πάνω από 30.000 αιτήσεις σχετικά με άδειες χρήσης νερού για γεωτρήσεις, όπως ζητά η ΔΕΗ, προκειμένου να τους εντάξει στο αγροτικό τιμολόγιο.

Όπως εξηγεί στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Yδάτων Πελοποννήσου, Δημήτρης Μήλιος, «αυτήν τη στιγμή, στη Διεύθυνση βρίσκονται 23.000 αιτήσεις από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου (πλην της Κορίνθου), τις οποίες πρέπει να ελέγξουν και να εγκρίνουν πέντε υπάλληλοι. Για το 2017, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, καταφέραμε να φθάσουμε τις 850 αιτήσεις. Πέρα από αυτές που είναι συσσωρευμένες στα γραφεία ή κατατέθηκαν την τελευταία χρονιά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι άλλες 10.000 αιτήσεις βρίσκονται στους δήμους και δεν έχουν προωθηθεί».


Ωστόσο, ούτε αυτός ο αριθμός φαίνεται ότι είναι ο πραγματικός, καθώς, όπως εκτιμά ο Σπύρος Μήλιος, «αυτοί οι φάκελοι αποτελούν το 50% των φακέλων που χρειάζονται έγκριση. Κάποιοι δεν έχουν δηλώσει καθόλου και πολλοί άλλοι δεν έχουν πάει σε ειδικό γεωτεχνικό για να κάνουν τον φάκελο, κι έτσι έχουν λάθη».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εξηγεί, μιλώντας στην «ΥΧ»: «Δεν πάμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο, αλλά να κάνουμε τα πράγματα απλά. Μέσω μίας πλατφόρμας που έχουμε ήδη δημιουργήσει, εάν εγκριθεί η χρήση της, ο μελετητής θα μπορεί να ανεβάσει τα απαιτούμενα στοιχεία και η υπηρεσία να ελέγχει αν ισχύουν αυτά που δηλώνει κάποιος».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad