Έχετε iPhone; Τότε είστε πλούσιος! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Έχετε iPhone; Τότε είστε πλούσιος!


Τα τελευταία χρόνια τα iPhone είναι παντού! Αν δεν έχετε εσείς ένα iPhone ή ένα iPad, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ο φίλος σας, ο συνάδελφός σας, κάποιος γνωστός σας.

Το iPhone αποτελεί ισχυρό σημάδι πλούτου. Μάλιστα σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ είναι και το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι ο κάτοχος του ανήκει στην ανώτερη εισοδηματική κατηγορία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει έρευνα του National Bureau of Economic Research που εκπόνησαν οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Marianne Bertrand και Emir Kamenica. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες επιστημονικές έρευνες υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και σημεία προσοχής σχετικά με τα συμπεράσματα. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι βρήκαν πως η κατοχή ενός iPhone τους έδινε πιθανότητα 69% να μαντέψουν σωστά το αν ο ιδιοκτήτης του άνηκε στην κατηγορία «υψηλού εισοδήματος», δηλαδή σε νοικοκυριό που βρίσκεται εισοδηματικά στο ανώτερο 25%.



Η μελέτη χρησιμοποιεί στοιχεία από την Mediamark Research Intelligence σε δείγμα 6.394 ατόμων. Τα στοιχεία προέρχονται από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται κάθε δύο χρόνια καθώς και στοιχεία από προσωπικές συνεντεύξεις. «Ξέροντας το αν κάποιος είχε iPad το 2016 μας επιτρέπει να μαντέψουμε σωστά το αν αυτό το άτομο βρίσκεται στο κορυφαίο 25% περίπου το 69% των φορών», αναφέρουν οι μελετητές.

Η έρευνα αναφέρει πως και η κατοχή ενός κινητού Android αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με το iPhone. «Ανάμεσα σε όλες τις χρονιές για τις οποίες έχουμε στοιχεία δεν υπήρξε καμία άλλη μάρκα που να δείχνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον πλούτο όσο το iPhone το 2016», σημειώνουν.

Η συσχέτιση του iPhone με το υψηλό εισόδημα είναι καινούργια τάση, δεδομένου ότι το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις το 2007. Βέβαια, πάντα υπήρχαν προϊόντα που έδειχναν το εισόδημα κάποιου. Για παράδειγμα το 1992 αν κάποιος είχε αυτόματο πλυντήριο πιάτων μάλλον άνηκε στο ανώτερο 25%, το ίδιο ίσχυε και το 2004 για κάποιον που είχε αναπτήρα ο οποίος δεν ήταν BIC.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad