Το kryptolexo με τα αρχαία ελληνικά! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Το kryptolexo με τα αρχαία ελληνικά!


Με την εφαρμογή της startup Strigiform Games τα αρχαία ελληνικά εξασκούνται με παιγνιώδη τρόπο, σε επίπεδο οπτικής ταύτισης και αναγνώρισης λέξεων αλλά και κατανόησης από το συγκείμενο έργων αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπως η Ομήρου Οδύσσεια και Ηλιάδα, ο Επιτάφιος Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά
Ο 42χρονος Παναγιώτης Λουκάς, MSc Economics (CEO/Founder της Strigiform Games ) έχει 15έτη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και το πρώτο ερέθισμα για την startup το πήρε όταν παρατήρησε τους μαθητές του να είναι με ένα κινητό στο χέρι και να παίζουν παιχνίδια.

Τότε σκέφτηκε να μπει στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ξεκινώντας την Strigiform Games, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εκπαιδευτικά παιχνίδια» καθώς η λέξη Strigiform αναφέρεται στα είδη της κουκουβάγιας, ενώ το logo της εταιρείας είναι μια κουκουβάγια σε μορφή τηλεχειριστηρίου.
 kryptolexo-1

Σιγά-σιγά βρήκε τους πρώτους συνεργάτες, έναν προγραμματιστή και μια γραφίστρια, ενώ στην συνέχεια η startup στελεχώθηκε με δασκάλα, φιλόλογο, βιολόγο, φυσικό, game designer και social media υπεύθυνο και μετά την κυκλοφορία ενός arcade game και ενός μαθηματικού, ήρθε η ώρα για το επόμενο τους, ένα παιχνίδι βασισμένο σε αρχαία κείμενα.

Σε ένα brainstorming της startup, έπεσε η ιδέα να αναπτυχθεί ένα παιχνίδι λέξεων, το Kryptolexo που έρχεται να γεμίσει ένα κενό που υπάρχει στη σύνδεση της γνώσης των αρχαίων ελληνικών με το παιχνίδι.

Τα αρχαία ελληνικά εξασκούνται με παιγνιώδη τρόπο, σε επίπεδο οπτικής ταύτισης και αναγνώρισης λέξεων αλλά και κατανόησης από το συγκείμενο έργων αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπως η Ομήρου Οδύσσεια και Ηλιάδα, ο Επιτάφιος Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά. Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διδάσκονται τα κείμενα αυτά, όπως και σε κάθε χρήστη που μελετάει αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία και μάλιστα έχει αρκετά downloads από χώρες όπως Ιταλία, Αμερική, Αργεντινή!

Από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2018 η StrigiformGames είχε ενταχθεί στην θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α και έχει λάβει μέρος σε σημαντικά επιχειρηματικά event όπως το Slush, Web Summit στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα σε event όπως τα Athens Game Festival, Athens Innovation Festival καθώς και σε πλήθος συνεδριών. Ένα από τα highlights της μέχρι τώρα πορείας της startup είναι όταν κατόπιν προσωπικής επιλογής από τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο Παναγιώτης Λουκάς συναντήθηκε μαζί με 6 έλληνες startuper με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Μουσείο της Ακρόπολής και συζήτησαν επί 1 ώρα για θέματα επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της startup, έχει σχεδιαστεί ένα MVP σχετικά με ένα on-line εκπαιδευτικό παιχνίδι βασισμένο στο 5 Ε-Learning Model και πιο συγκεκριμένα στα Engage/Explore/Explain/Elaborate/Evaluate μοντέλο και βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για χρηματοδότηση της ιδέας, ενώ υπάρχουν και διαπραγματεύσεις για συνεργασίες με εταιρείες και φορείς του εξωτερικού σχετικά με την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους ομογενείς και γενικότερα για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad