Γιατί δεν πρέπει ποτέ να καλύπτεις το ηλιακό έγκαυμα με make up - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να καλύπτεις το ηλιακό έγκαυμα με make up


Ίσως να θυμάστε ένα ποστ που δημοσιεύθηκε πέρσι στο reddit με μία γυναίκα με ηλιακό έγκαυμα που έγινε viral.

Σε αυτό η νεαρή γυναίκα έδειχνε πως κατάφερε να κρύψει κοκκινίλα και το ηλιακό έγκαυμα από το πρόσωπο με foundation.

Σε δύο φωτογραφίες παρουσίαζε την δραματική μεταμόρφωση του πριν και του μετά. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως το δέρμα της ήταν σε άσχημη κατάσταση κάτω από το μακιγιάζ.

Το διαδίκτυο φυσικά λάτρεψε το συγκεκριμένο προϊόν που μπορούσε να κρύψει τόσο καλά την ζημιά που είχε προκαλέσει ο ήλιος στην επιδερμίδα.

Ωστόσο μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με το πόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα το make up πριν καν γιατρευτεί.

«Το καμένο δέρμα είναι κατεστραμμένο και χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί», λέει η δερματολόγος Dendy Engelman.



«Η εφαρμογή μακιγιάζ, ειδικά εάν έχει χημικές ουσίες και ερεθιστικά, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φλεγμονή στο δέρμα. Θέλετε το δέρμα σας να θεραπεύεται σωστά και γρήγορα. Είναι λοιπόν σημαντικό να επικεντρωθούμε σε προϊόντα που καταπραΰνουν και καταπολεμούν το έγκαυμα».

Αντί να στραφείτε στην φόρμουλα με την πλήρη κάλυψη, η Dr Engelman τονίζει ότι προτεραιότητα είναι η φροντίδα του δέρματος και όχι η κάλυψή του απλά. Αυτό είναι το κλειδί.

«Εφαρμόστε αλόη για να δροσιστείτε και να θεραπεύσετε την περιοχή και χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσετε όλες τις βλάβες των ελεύθερων ριζών», λέει.

Και αν δεν μπορείτε ούτε μια μέρα ημέρα χωρίς λίγη κάλυψη, η Dr Engelman προτείνει να επιλέξετε μία βάση σε μορφή πούδρας, που είναι πιο «ευγενικό» και δεν επιβαρύνει τόσο το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη.

Συμπέρασμα; Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξεχνάτε το αντηλιακο σε πρόσωπο και σώμα. Αν πάλι δεν καταφέρετε να ξεφύγετε από τον ήλιο και καείτε στο πρόσωπο καλό είναι να αποφύγετε το foundation και να τα δώσετε όλα στην ενυδάτωση.

ΠΗΓΗ:bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad