Θρήνος στην Καλαμάτα: Έμπειρος με 2500 ώρες και πατέρος δύο παιδιών ο Νεκρός Επισμηναγός - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Θρήνος στην Καλαμάτα: Έμπειρος με 2500 ώρες και πατέρος δύο παιδιών ο Νεκρός Επισμηναγός



Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Ο κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Πρόκειται για τον Επισμηναγό  Νικόλαο Βασιλείου από τη Χαλκίδα πατέρα δύο μικρών παιδιών, ο οποίος υπηρετούσε στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.

O νεκρός πιλότος Νικόλαος Βασιλείου

Νωρίτερα είχε περισυλλεγεί σώος ο συγκυβερνήτης.

Στις 8:50 το πρωί, το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας, αμέσως μετά την απογείωσή του στις 8:20 για πτήση αξιολόγησης από την Καλαμάτα την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, χάθηκε σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων βόρεια της Σπάρτης, στην ευρύτερη περιοχή της Βλαχοκερασιάς την ώρα που πετούσε πάνω από την περιοχή της Σκιρίτιδας. Οι δύο χειριστές, έμπειροι επισμηναγοί με αρκετές ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, το εγκατέλειψαν.

Επρόκειτο για μια πτήση επανάδιάθεσης του ενός εκ των δύο, όπου ο εκπαιδευτής θα πιστοποιούσε ότι ο συνάδελφός του μπορεί και πάλι να πετά με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, καθώς υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία και έπρεπε να επαναξιολογηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενεργοποιήθηκαν και τα δύο εκτινασσόμενα καθίσματα.

Ο ένας επισμηναγός εντοπιστηκε λίγο αργότερα, καθώς ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση στην οποία μετείχαν ένα Augousta Bell που απογειώθηκε από την Καλαμάτα, ένα C 130 που έφυγε από την Ελευσίνα με ειδικευμένους διασώστες, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

“Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad