7 αντρικά αξεσουάρ που θα είναι πάντα στη μόδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

7 αντρικά αξεσουάρ που θα είναι πάντα στη μόδα


Αξεσουάρ λοιπόν. Απαραίτητα για μια σωστή εμφάνιση όσο το αλάτι στις τηγανητές πατάτες, το βούτυρο στο ψωμί, η ελιά στο μαρτίνι, το τυρί στην πίτσα. Το αλατοπίπερο του στυλ, αν προτιμάς.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις τάσεις και τις μόδες που σέρνονται εκεί έξω και τα «ζορισμένα» οικονομικά σου, η (εύλογη) απορία που, πιθανότατα σου δημιουργείται είναι η εξής: σε ποια από αυτά αξίζει να επενδύσω;

Πολύ απλά, στις διαχρονικές αξίες. Στα κομμάτια εκείνα δηλαδή που είναι επίκαιρα σήμερα και θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στον αφρό όσα χρόνια κι αν περάσουν. Σε κομμάτια σαν αυτά που ακολουθούν στις επόμενες σελίδες, δηλαδή...

Τα κλασσικά γυαλιά ηλίου


Aviators, Wayfarers, Clubmasters κλπ κλπ κλπ. Όχι, δεν πρόκειται για τα «παρατσούκλια» που έχουν οι ultras κάποιων ποδοσφαιρικών ομάδων στο «Νησί» αλλά για τις ονομασίες μερικών από τα πιο κλασσικά μοντέλα γυαλιών ηλίου που σε περιμένουν στο κατάστημα οπτικών της περιοχής σου. Μοντέλα που, έχουν τιμήσει λογιών-λογιών καταξιωμένα αρσενικά -από τον στρατηγό Douglas McArthur και τον Steve McQueen μέχρι τον Jim Morrison και τους ZZ Top- και τα οποία θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να βλέπεις αλλά και να σε βλέπουν καλύτερα.

Το ατσάλινο ρολόι


Αν τα αξεσουάρ που «παντρεύουν» την αρρενωπότητα με το στυλ μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, τότε το ρολόι χειρός από ανοξείδωτο ατσάλι είναι αναμφίβολα ένα από αυτά. Ένα κομμάτι που μπορεί να φορεθεί με την ίδια ευκολία τόσο με jean και t-shirt όσο και με κοστούμι, φτιαγμένο από ένα υλικό που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη βιομηχανία όπλων και το οποίο κρύβει στο εσωτερικό του έναν μηχανισμό που συνδυάζει την παράδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας. Απλά, απαραίτητο.

Η δερμάτινη ζώνη


Εκτός από το να κρατά το παντελόνι σου, μια καλή δερμάτινη ζώνη έχει τη δύναμη να συμπληρώσει ιδανικά και το στυλ σου, αποτελώντας ταυτόχρονα μια λεπτομέρεια που αναδεικνύει τα δερμάτινα παπούτσια σου αλλά και που «ξεχωρίζει», σε όποιον σε παρατηρεί, τον κορμό από τα πόδια σου -ως εκ τούτου, το πάνω από το κάτω μέρος ενός outfit.

Σταθερές αξίες εδώ, φυσικά, είναι το καφέ και το μαύρο. Με δεδομένο δε ότι η δερμάτινη ζώνη αποτελεί ένα αξεσουάρ που θα βρίσκεται στην γκαρνταρόμπα σου για πολλά χρόνια, μην διστάσεις να ξοδέψεις λίγα παραπάνω λεφτά αν βρεις κάποιο κομμάτι που σου αρέσει και (κρίνεις ότι) αξίζει. Και, προς Θεού, πες όχι στις μεγάλες αγκράφες. Εκτός, φυσικά, κι αν είσαι «πετρελαιάς» από το Τέξας ή cowboy.

Η λευκή pochette


Από τη μακρινή δεκαετία του '20, αποτελεί τη λεπτομέρεια εκείνη που κάνει τη διαφορά σε κάθε «επίσημη» εμφάνιση. Ένα μικρό κομμάτι λευκό ύφασμα που, στο πέρασμα των χρόνων, έχουν εμπιστευτεί ξανά και ξανά (κι εντελώς ενδεικτικά) από τον Frank Sinatra και τον Humphrey Bogart μέχρι τον Tom Ford και τον Daniel Craig.

Γιατί ναι, μπορεί μια pochette μπορεί να έχει πάνω της πολλά σχέδια και ακόμη περισσότερα χρώματα, όμως μόνο η λευκή αποπνέει διακριτικά την πολυτέλεια και την ποιότητα που «ταιριάζει» σε έναν γάμο, σε μια κηδεία ή -γιατί όχι;- στο κόκκινο χαλί.

Τα ασημένια μανικετόκουμπα


Καλοραμένο bespoke κοστούμι; Τσεκ. Πουκάμισο από φίνο αιγυπτιακό βαμβακερό ύφασμα; Τσεκ. Φουλάρι Hermès; Τσεκ. Ένα ζευγάρι δερμάτινων χειροποίητων brogues; Εννοείται, τσεκ.

Ναι, έχεις ξοδέψει χρόνο και (πολύ) χρήμα για να ντυθείς «στην πένα». Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, δεν είναι κρίμα να τα πετάξεις όλα αυτά στον κάλαθο των αχρήστων επιλέγοντας ένα ζευγάρι «φθηνιάρικα» μανικετόκουμπα που (δεν αποκλείεται να) βρήκες στα τυρογαριδάκια;

Τα πράγματα είναι απλά: όταν επιλέγεις μανικετόκουμπα, η πλέον ενδεδειγμένη λύση δεν είναι άλλη από το ασήμι, μιας και το συγκεκριμένο μέταλλο προσθέτει μια διακριτική πινελιά πολυτέλειας, ταιριάζοντας με κάθε πιθανό ή απίθανο χρώμα που μπορεί να έχει το πουκάμισό σου, χωρίς, μάλιστα, να τραβάει την προσοχή από το (πανάκριβο, υποθέτουμε) ρολόι σου.

Το καρό κασκόλ


Κατά μια έννοια, το κασκόλ είναι το απόλυτο αξεσουάρ: στην καρδιά του χειμώνα, μπορεί να σε κρατήσει ζεστό κόντρα στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ τους πιο ζεστούς μήνες του έτους (και για όσο κρατάει το κρύο) μπορεί να προσθέσει επιπλέον πόντους σε κάθε σου εμφάνιση.

Φυσικά, ανάμεσα σε όλα τα είδη κασκόλ που κυκλοφορούν στην αγορά, ξεχωριστή θέση κατέχει εκείνο με το χαρακτηριστικό σκοτσέζικο καρό -αυτό που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν “tartan”. Ένα κομμάτι διαχρονικό που μπορεί να αναδείξει ακόμη και το πιο ταπεινό outfit, αρκεί να σεβαστείς τον εξής, πολύ απλό κανόνα: ότι το κόκκινο και το μαύρο ταιριάζουν καλύτερα σε πιο «μποέμ» σύνολα σε αντίθεση με το βαθύ πράσινο και μπλε που αποτελούν ιδανική επιλογή για πιο preppy και κομματάκι πιο «σοβαρές» εμφανίσεις.

Τα δερμάτινα γάντια


Σε αντίθεση με τα (κάπως ατσούμπαλα, είναι η αλήθεια) μάλλινα γάντια των παιδικών και εφηβικών σου χρόνων, τα δερμάτινα γάντια αποτελούν ένα αξεσουάρ που δεν «θυσιάζει» το στυλ στο βωμό της χρηστικότητας, υπενθυμίζοντας διακριτικά στον περίγυρό σου ότι, ναι, είσαι ένας άντρας που ξέρει ότι καλά ότι το στυλ κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Το καλύτερο όλων; Πάνε με όλα, σαν γνωστό αναψυκτικό μιας και, εντελώς ενδεικτικά, μπορούν να συνδυαστούν με την ίδια ευκολία τόσο με παλτό και κοστούμι, όσο και με τζην, πουλόβερ και τη γνωστή και μη εξαιρετέα «προβιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad