Τι πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου στο αυτοκίνητο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Τι πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου στο αυτοκίνητο


Αποτελεί το «καμάρι» σου και, σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους, προέκταση του ίδιου σου του εαυτού. Έναν «σύντροφο» που έχει τη δύναμη να καταστήσει πιο εύκολη την καθημερινότητά και πιο ενδιαφέροντα τον ελεύθερό χρόνο σου, μετακινώντας σε με ασφάλεια στον εκάστοτε προορισμό σου.

Ωστόσο -και παρά την λατρεία που του τρέφεις- στην πραγματικότητα το αυτοκίνητό σου δεν παύει να είναι ένα «εργαλείο». Και ως εργαλείο, αυτό που θα πρέπει να εξασφαλίσεις πρώτα απ' όλα είναι η ασφάλεια και η ευκολία κατά τη χρήση του, τόσο για εσένα, όσο και για εκείνους που συνταξιδεύουν μαζί σου, φροντίζοντας από τη μια να διατηρείς τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη του σε άψογη κατάσταση και από την άλλη, έχοντας πάντα μέσα σε αυτό κάποια αντικείμενα που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια. Σε ποια ακριβώς αντικείμενα αναφερόμαστε; Ιδού...

Φορτιστής κινητού

Για να είσαι σίγουρος ότι το κινητό σου θα έχει μπαταρία όταν πραγματικά το χρειάζεσαι. Και όχι, δεν εννοούμε για να μπορείς να χαζολογήσεις στο Facebook με την ησυχία σου όταν βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση, αλλά για μπορείς να πάρεις άμεσα τηλέφωνο αν βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης, όπως, φερ' ειπείν, στην περίπτωση που εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα ή σου τύχει κάποια μηχανική βλάβη ενώ βρίσκεσαι στη μέση του πουθενά. Κτύπα ξύλο...

Κομπρεσέρ αέρος αυτοκινήτου

Μήπως κάποιο από τα λάστιχά σου έχει διαρροή αλλά δεν έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου ρεζέρβα; Αντί να βλαστημάς την κακή σου τύχη (και το άδειο σου το κεφάλι που κυκλοφορείς χωρίς ρεζέρβα, φυσικά), κάνε στην άκρη και χρησιμοποίησε το εν λόγω μαραφέτι για να συμπληρώσεις τον αέρα που λείπει από το «τραυματισμένο» σου λάστιχο, μέχρι να φτάσεις στο επόμενο βουλκανιζατέρ. Τόσο απλά.

Ιμάντας ρυμούλκησης

Χρήσιμο στην περίπτωση που χρειαστεί να σε τραβήξουν από κάποιο σημείο που έχεις κολλήσει (για παράδειγμα, από την άμμο στην παραλία) καθώς επίσης και στο ενδεχόμενο που το σαραβαλάκι σου έχει «μουλαρώσει» και δε λέει να πάρεις μπρος αλλά πρέπει να το μετακινήσεις οπωσδήποτε. Περνάς λοιπόν τη μια άκρη του στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται κάτω από τον μπροστινό σου προφυλακτήρα, την άλλη κάτω από την αντίστοιχη που θα βρεις κάτω από από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος που πρόκειται να σε τραβήξει, βάζεις «νεκρά» και ξεκινάς προσεκτικά τη διαδικασία της ρυμούλκησης.

Μπουκάλια με νερό

Για να ξεδιψάσεις τις καυτές εκείνες ημέρες του καλοκαιριού που είσαι κολλημένος στην κίνηση και δεν μπορείς να σταματήσεις σε κάποιο περίπτερο. Αλλά και για να συμπληρώσεις όσο χρειάζεται στην απευκταία περίπτωση που ο «ματρακάς» σου ανεβάσει θερμοκρασία.

Χάρτες


Για τις φορές αυτές που οι Google Maps αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν. Ή για τις φορές εκείνες που δεν έχεις σήμα. Σκέφτεσαι λοιπόν να ταξιδέψεις με το «καμάρι» σου και να περάσεις από κάποιο (ερημικό) μέρος που δεν έχεις ξαναβρεθεί; Αν δε θέλεις να ψάχνεσαι (κυριολεκτικά) στην περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά που μόλις διάβασες, προτού ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, καλού-κακού προμηθεύσου έναν ενημερωμένο (και, φευ, πρόσφατο) χάρτη της περιοχής που πρόκειται να ταξιδέψεις.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Απαραίτητο τόσο για να περιποιηθείς κάποιο μικρό τραύμα αν εμπλακείς / βρεθείς μπροστά σε κάποιο δυστύχημα, όσο και ως παιχνίδι (ΟΚ, κάποια από τα είδη που περιέχει στο εσωτερικό του για την ακρίβεια) στο ενδεχόμενο που κολλήσεις στην κίνηση έχοντας κάποιον μπόμπιρα-Ταλιμπάν μέσα στο αυτοκίνητο.

Πυροσβεστήρας

Ίσως το πιο απαραίτητο από όλα εκείνα τα αντικείμενα που πρέπει να κουβαλάς μέσα στο αυτοκίνητό σου, αφού μια ενδεχόμενη πυρκαγιά σε αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη υπόθεση λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υγρών που χρειάζονται για τη λειτουργία του. Προτού αγοράσεις εκείνον που έχεις βάλει στο μάτι, τσέκαρε την ημερομηνία λήξης του.

Καλώδια μπαταρίας


Ξέχασες το φωτάκι της καμπίνας ή το ραδιόφωνο ανοιχτό και «σκότωσες» τη μπαταρία σου; Μη στραβώνεις με την απροσεξία σου και, κυρίως, μην αγχώνεσαι, αφού στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις το συγκεκριμένο θεματάκι είναι ένα καλό σετ καλωδίων και ένα όχημα με καλή μπαταρία που θα σε βοηθήσει να «ζωντανέψεις» εκείνη του δικού σου. Πρόσεξε μόνο πώς θα συνδέσεις τους πόλους.

Κι επειδή χειμώνας εν όψει, αλυσίδες χιονιού

«Εκ των ουκ άνευ» όπως λένε για κάθε εξόρμησή σου στα χιόνια. Αλλά και στην περίπτωση που, στην περιοχή που μένεις, το «στρώνει» με το παραμικρό.


 AskMen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad