Πέντε τάσεις-σύμβολα για το εκλεκτικό ντιζάιν - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Πέντε τάσεις-σύμβολα για το εκλεκτικό ντιζάιν


Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν μαζικά, εμείς μπορούμε να αντισταθούμε στην ευκολία της μονοτονίας και να επενδύσουμε σε σταθερές αξίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

   Τέχνη. 
Δεν χρειάζεται να ξοδεύει κανείς μια περιουσία για να μπορεί να τοποθετήσει στον τοίχο του φωτογραφίες ή έργα τέχνης που του φτιάχνουν τη διάθεση, αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα του και της αισθητικής του, δίνουν μια διάθεση πιο ουσιαστική στον χώρο. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να μετατρέψουμε τους τοίχους σε γκαλερί για να «σπάσει» το εμπάργκο του λευκού.

 

   Αντίκες. 
Η αντίθεση του μοντέρνου με το παλιό έχει πάντα τη δική της γοητεία. Οπότε, ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψουμε ή ακόμη και να επαναπροσδιορίσουμε αγαπημένα κομμάτια του παρελθόντος, που είτε κληρονομήσαμε από την οικογένειά μας, είτε ανακαλύψαμε σε κάποιο...κυνήγι θησαυρού. Τίποτα δεν πρέπει να μυρίζει ναφθαλίνη. Η αφαίρεση είναι πάντα η λύση όταν νομίζουμε ότι το έχουμε παρακάνει.
 


   Χρώμα και μοτίβα. 
Αν έχουμε επαναπαυτεί χρόνια τώρα με το λευκό, το μαύρο, το γκρι, ίσως και ορισμένες γήινες αποχρώσεις, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και να προσθέσουμε αποχρώσεις που μας πηγαίνουν στο μάτι, αλλά και έξυπνα μοτίβα σε μαξιλάρες, ριχτάρια, μικρές δόσεις αισιοδοξίας στο σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα…

   Υφές. 
Στο ντιζάιν, τίποτα δεν πρέπει να έρχεται σε απόλυτη αρμονία. Όπως συμβαίνει και στη μόδα, μπορούμε να πειραματιστούμε με διαφορετικές υφές για να έχουμε ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Οπότε ξεχάστε τα στερεότυπα του χθες και παίξτε ελεύθερα με υφάσματα που αγκαλιάζονται και αναπνέουν.


   Ελληνικότητα. 
 Η γοητεία ενός σπιτιού έγκειται να έχει ταυτότητα με την πρώτη ματιά. Και επειδή δεν μας αρέσει να μοιάζουμε με Σουηδούς, Γερμανούς ή Ιταλούς, μπορούμε να προσθέσουμε μικρές πινελιές που μυρίζουν, υπονοούν ή φωνάζουν Ελλλάδα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το μπλε και το λευκό θα φορεθούν πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad