Μέσα στις τρείς περιφέρειες που κέρδισαν περισσότερες «έδρες» στο υπουργικό συμβούλιο και η Πελοπόννησος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Μέσα στις τρείς περιφέρειες που κέρδισαν περισσότερες «έδρες» στο υπουργικό συμβούλιο και η Πελοπόννησος


Από έναν κυβερνητικό  ανασχηματισμό με εκλογική στόχευση δεν θα μπορούσε να λείψει και το γεωγραφικό κριτήριο. Αυτή  τη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος για να ενισχύσει την εκπροσώπηση εκλογικά κρίσιμων περιφερειών.

Τρείς είναι οι περιφέρειες που κέρδισαν περισσότερες «έδρες» στο υπουργικό συμβούλιο: Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόνησος, Ηπειρος. Και στις τρείς, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν και σε τοπικό επίπεδο, έδειξαν σημαντική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την  δημοσκοπική επίδοση του κόμματος στην Επικράτεια.

Από  την  Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, όπου οι εξελίξεις στο Μακεδονικό  φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τις προθέσεις του εκλογικού σώματος, στην κυβέρνηση μπαίνουν δύο νέα πρόσωπα: Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος  για θέματα Θρησκευμάτων  Μάρκος Μπόλαρης ( βουλευτής  Ά Θεσσαλονίκης) και  η  υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας  Σωκράτης Φάμελλος (βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης), ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο μέχρι χθες υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης (βουλευτής  Ά Θεσσαλονίκης),

Ακόμη, στη λογική ενίσχυσης της κυβερνητικής εκπροσώπησης της Βόρειας Ελλάδας επελέγησαν ως υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και η βουλευτής Καστοριάς  Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Μία ακόμη ισχυρή παρουσία από τις ακριτικές περιοχές είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης  Ακρίτας Καϊδατζής, ο οποίος κατάγεται από τις Σέρρες.

Από την Πελοπόννησο, νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, που εκλέγεται στη Λακωνία. Αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας το - δεύτερο τη τάξει - υποργείο Εσωτερικών ο εκλεγόμενος στη Μεσσηνία Αλέξης Χαρίτσης.

Η Μεσσηνία εκπροσωπείται από έναν ακόμη υπουργό, τον  Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος διατήρησε το χαρτοφυλάκιό του (αν. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων).

Η Πελοπόννησος συνολικά μετρά και μία «απώλεια», καθώς έμεινε εκτός κυβέρνησης ο μέχρι χθες υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, βουλευτής Ηλείας.

Η  Ήπειρος εκπροσωπείται από την πρώτη γυναίκα υπουργό Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ) Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και την υφυπουργό  Παιδείας Μερόπη Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων, που παρέμεινε στη θέση της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥ

ΠΗΓΗ:msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad