Ενισχύσεις από Πελοπόννησο για τις φωτιές στη Ζάκυνθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ενισχύσεις από Πελοπόννησο για τις φωτιές στη Ζάκυνθο


Δύο πυρκαγιές στα χωριά Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου» και στο χωριό Κοιλιωμένος, μαίνονται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην Ζάκυνθο. Για το νησί έχουν αναχωρήσει ενισχύσεις από την Πελοπόννησο, οι οποίες αναμένονταν περίπου στις 22:30.

Οι δύο πυρκαγιές καίνε δασική έκταση, ενώ οι τοπικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο -αν αλλάξουν οι άνεμοι- να κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές. 

Μεγαλύτερη είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα - ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής. Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Την κατάσβεση δυσχαιρένουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.


Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου, θα είναι μεγάλη με όλη τη πυροσβεστική δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα δύο χωριά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο αγωνιούν για τυχόν αλλαγή των ανέμων, που μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.



Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad