Δήμος Κορινθίων : Πρώτα να φύγει η νοσηρότητα. Μετά συζητάμε και για αλλαγή. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Δήμος Κορινθίων : Πρώτα να φύγει η νοσηρότητα. Μετά συζητάμε και για αλλαγή.



Το τελευταίο διάστημα γράφονται πολλά για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κορινθίων. Μια ακατάσχετη φλυαρία περί αλλαγής που πολλές φορές καταλήγει σε μια ασχημάτιστη λογοδιάρροια η οποία όμως περιέχει συγκεκριμένα μηνύματα που γράφονται έντεχνα και προορίζονται για πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες.

Όλη αυτή η φλυαρία εξελίσσεται τελείως έξω από τον κοινωνικό διάλογο και τη ζύμωση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι πέρα από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, σίγουρα αδιάφορη για το δημότη που επιζητά καλύτερες υπηρεσίες από τις εισφορές που πληρώνει και οπωσδήποτε ανώφελη για τους πολλούς. Προέρχεται από μια μικρή θερμοκοιτίδα σχεδόν αόρατων ανθρώπων, μια γυάλα που σε αυτούς που βρίσκονται μέσα της δίνει την εντύπωση ότι αποτελούν τους ρυθμιστές και τους ταγούς ενός ολόκληρου πολιτικού στερεώματος που όμως καταλήγει σε μια παρέα ενός, άντε δύο τραπεζιών ταβέρνας το πολύ.

Τι λέει λοιπόν αυτή η γυάλα τελευταία. Μιλά πολύ για "αλλαγή". Την ταλαιπωρεί τη λέξη. Πολλές φορές την κουρελιάζει ή ακόμα και την εξευτελίζει δίνοντάς της πολύ μικρή αξία από την πραγματική. Δεν είναι τυχαίο. Γίνεται εσκεμμένα και επίσης έντεχνα. Γιατί πολύ απλά δεν την πιστεύει. Για να μιλήσεις και να γράψεις με πάθος και πειστικό τρόπο για κάτι πρέπει να το πιστεύεις, να το ενστερνίζεσαι, να το διεκδικείς. Αν δεν το πιστεύεις το διασύρεις και το κάνεις καραμέλα μέχρι να το λιώσεις.

Αυτό είναι λογικό. Ο Δήμος Κορινθίων το 2019 θα βρίσκεται σε μια κατάσταση που θα έχει κυβερνηθεί από την ίδια ομάδα, παρέα, όπως θέλετε πείτε το, για ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ολόκληρα χρόνια. Μια καθεστηκυία τάξη έχει δημιουργηθεί που γυρεύει να μεταλλαχθεί με κάθε τρόπο ώστε να συντηρηθεί ακόμα και με προβιά στην εξουσία.

Το κενό αέρος στη χρήση της λέξης "αλλαγή" φαίνεται από το που καταλήγει όλη αυτή η φλυαρία και θα το εξηγήσουμε επιδερμικά σήμερα. Το επόμενο διάστημα θα τα γράψουμε πιο αναλυτικά.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα πρώτα.

Γράφτηκε λοιπόν ότι ένας "αξιοπρεπής" αγώνας για τη διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων απαιτεί τουλάχιστον 200.000€. Η "αλλαγή" απέκτησε άξαφνα τιμοκατάλογο. Κάτω από 200 είναι δηλαδή λίγη αλλαγή, πάνω από 200 είναι πολλή αλλαγή. Πολύ πιο πάνω από 200 είναι και γαμώ τις αλλαγές.

Λίγο μετά από την τιμολόγηση πετάχτηκαν τα ονόματα των κυρίων Πνευματικού και Σταυρέλη σε μια περίεργη μίξη πολιτικών δυναμικών και οικονομικών συσχετισμών. Με το μονόφθαλμο τρόπο που δείχνει τα πράγματα αυτή η γυάλα, καταλαβαίνει κανείς ότι εξαιρέθηκε από το μενού ο γιατρός. Αν το δούμε καλύτερα βγαίνει μια λογική. Ο καιρός πλησιάζει και ο γιατρός δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστός για την ... ανοιχτοχεριά του στα οικονομικά. Άλλωστε, τέτοια λεφτά ο ίδιος και να τα είχε δεν θα τα διέθετε. Στην τελική μισθωτός είναι - αν δεν κάνουμε λάθος - και ποτέ δεν έχει υπάρξει κάποια φήμη για σχέση του με ... ταχυδρομικούς συνειρμούς, φακέλους και τέτοια. Άρα όλο αυτό περισσότερο μοιάζει με κάποιο μήνυμα προς εκείνον, παρά ως μια σοβαρή ανάλυση περί "αλλαγής". Ο Δήμος Κορινθίων έτσι και αλλιώς για να αλλάξει χρειάζεται εκατομμύρια και να δαπανηθούν και σωστά.

Σε άλλη φάση γράφτηκε ότι ο κομματικός χώρος από τον οποίο προέρχεται ο Νανόπουλος είναι δήθεν προβληματισμένος και ότι μάλιστα ακόμα και μέλη της ΝΟΔΕ (η νομαρχιακή κομματική οργάνωση της ΝΔ) μεταφέρουν προς τα κεντρικά της ΝΔ τους προβληματισμούς τους. Μάλιστα.

Εδώ έχουμε άλλη περίπτωση μηνύματος και προσπάθειας απαξίωσης και βιασμού της λογικής. Ας το δούμε σε κέρματα. Ποιοι είναι η ΝΟΔΕ και τι σχέση έχουν με το Δήμο Κορινθίων. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Κορδώσης, από την ίδια γυάλα εμφανίζεται ως εκ των στενότερων συνεργατών του Νανόπουλου. Δημοτικός Σύμβουλος με το Νανόπουλο σήμερα, σίγουρα υποψήφιος το 2019, να πυροβολεί τα πόδια του κομματάκι δύσκολο είναι. Δεν θα συνεχίσουμε με ονόματα γιατί το έχουμε για άλλη φορά αυτό το θέμα. Θα σας πούμε όμως τα εξής γεγονότα πέραν αυτού και θα κρίνετε εσείς.

Από τους υπόλοιπους της ΝΟΔΕ που σχετίζονται με το Δήμο Κορινθίων, ο ένας στο μαγαζί του έχει φωτογραφία με τον Νανόπουλο. Ένας άλλος, τραπεζικό στέλεχος, έχει ήδη δώσει χέρια με το Νανόπουλο και θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της πρωτεύουσας συνεχώς εμφανίζεται με το Νανόπουλο στις εκδηλώσεις και δηλώνει τη στήριξη του. Άλλο μέλος της ΝΟΔΕ είχε και θα έχει τον πατέρα του υποψήφιο με το Νανόπουλο. Από τα υπόλοιπα μέλη (εξαιρούμε ορισμένους και ορισμένες για τους οποίους θα γράψουμε σε άλλο άρθρο), τα περισσότερα δεν ψηφίζουν καν στο Δήμο Κορινθίων. Τώρα, ποιο μέλος λέει τι στα κεντρικά της ΝΔ, άντε βγάλτε συμπέρασμα.


Ας γράψουμε όμως και αυτό. Καμία σοβαρή συζήτηση δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει στα κεντρικά της ΝΔ για δήμους σαν την Κόρινθο. Τα κόμματα εδώ και χρόνια ασχολούνται κυρίως με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο πολιτικού μηνύματος. Κομματική συζήτηση για την Κόρινθο έχει να γίνει από την εποχή του Γιώτη, όταν και κατέβηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος σε μια πολύ κλειστή συνάντηση για να ανακοινώσει την επίσημη στήριξη της ΝΔ σε εκείνον. Και πάλι ήταν χλιαρή κίνηση που απέβλεπε κυρίως σε κομματικά στελέχη και όχι στην κοινωνία. Ακόμα και ο αείμνηστος Θωμάς Θωμαΐδης που έπαιρνε το "χρίσμα" με όλες τις επίσημες διαδικασίες, έβαζε τη Singular και στα αποτελέσματα τοποθετούσε ένα λευκό περίγραμμα γύρω από το μπλε για να τονίζει ότι έχει υποστήριξη και όχι "χρίσμα". 

Αλλά και πάλι όλα αυτά λίγα λένε. Γράφονται διάφορα για πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ ότι και καλά κινούνται για το Δήμο Κορινθίων μέσω της ΝΔ. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει διατυπωθεί με επίσημο τρόπο. Λόγια διαδρομιστών υπάρχουν πολλά, αλλά ποια είναι η ουσία. Πρώην βουλευτής που ακούστηκε, έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι όσο υφίσταται υποψηφιότητα Νανόπουλου δεν κινείται. Τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν εμπλακεί σε αυτή τη συζήτηση πρώτον ποτέ δεν έχουν κινηθεί επίσημα, δεύτερον κάποιοι από αυτούς είναι ήδη στο δρόμο για άλλα αξιώματα ή για άλλες δραστηριότητες. Αυτοί που γράφουν κάποια πράγματα τις δικές τους ευχές μεταφέρουν, παρά τις πραγματικές προθέσεις των προσώπων στα οποία αναφέρονται.

Τρίτο παράδειγμα είναι η πλήρης απουσία απλών μαθηματικών. Έχουμε δύο πρόσωπα που το 2014 πήραν από 50,08% και 49,92% έκαστο τη δεύτερη Κυριακή, 43,09% και 41,75% την πρώτη. Μιλάμε για σύνολο της τάξης του 85%. Από το πρώτο πρόσωπο έχουν προκύψει 3 ανακοινώσεις και συνδυασμοί. Ο Πνευματικός, ο Σταυρέλης και ο Χασικίδης. Από το δεύτερο έχει προκύψει 1 ανακοίνωση. Πως γίνεται τώρα με βάση τις "αναλύσεις" της γυάλας που κυκλοφορούν, από την τριχοτόμηση του 43,09% να προκύπτουν οι 3 ισχυρότεροι κατά τη γυάλα, και μάλιστα τόσο πολύ που να ανησυχεί και ο Μητσοτάκης στο Μοσχάτο, ε άντε βγάλτε άκρη πάλι. Θα πρόκειται για νέα μέθοδο διαίρεσης.

Και το όλο παράδοξο δεν τελειώνει εδώ. Η "γυάλα" εμφανίζει ως ρυθμιστή και συνδυασμό που πήρε 1.200 σταυρούς σούμα με πρόσωπο που έλαβε λιγότερους σταυρούς και από τους τελευταίους σχεδόν όλων των υπόλοιπων συνδυασμών. Λίγη ακόμα αριθμητική : Αυτός ο συνδυασμός έλαβε 21 ψήφους σε όλη τη Σολυγεία και 35 σε όλη την Τενέα. Επιδόσεις ενός μικρομεσαίου υποψηφίου συμβούλου δηλαδή. Τι να συζητήσουμε για αυτό ... Κατά τα άλλα συμπαθέστατος ο συνδυασμός και μακάρι να τα πάει και καλύτερα στις επόμενες. Με αυτά τα νούμερα πάντως, ρυθμιστή δεν τον λες.

Κάτι τέτοια κυκλοφορούν και διαβάζετε χοντρικά. Θα πούμε και περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Πόση σχέση θεωρείτε ότι έχουν όλα τα παραπάνω με τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Κορινθίων, και για να είμαστε και στο πνεύμα, με όλο το μεγάλο ζητούμενο της αλλαγής ; Προφανώς καμία. Βερμπαλισμοί είναι, μηνύματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες, ιδιαίτερα τους σπαγκοραμμένους. Πρόκειται για προσωπικές βολιδοσκοπήσεις και ευχολόγια με στόχο τη συντήρηση και όχι την αλλαγή.

Τελικά μιλάμε για νοσηρότητες. Είναι ακριβώς οι νοσηρότητες που πρέπει να ξεπεράσει ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να περπατήσει σε ένα μονοπάτι αλλαγής που είναι δύσβατο και μακρινό. Η αλλαγή δεν θα γίνει με τη μια το 2019. Θέλει δουλειά αν είναι να γίνει. Πολλή δουλειά. Μετά από δεκαπέντε χρόνια δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα. Το 2019 θα αρχίσει, ΑΝ αρχίσει, το μεσοδιάστημα μέχρι την αλλαγή και αν έρθει και αυτή. Δεν είναι βέβαιο. Δεν ξηλώνονται έτσι εύκολα τα συστήματα.

Για να μην σας κουράζουμε άλλο εκείνο που φαντάζει πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι ότι η περίοδος του Αλέκου Πνευματικού θα ολοκληρωθεί όπως ακριβώς άρχισε. Με μια περίκλειστη πλατεία.

Τότε
ήταν του Φλοίσβου, τώρα είναι τα Περιβολάκια. Τότε είχε τσίγκο, τώρα έχει λιόπανα. Επίσης, αν θυμηθούμε τη μακέτα για τα Περιβολάκια, φαίνεται ότι θα υπάρξει και το ίδιο αποτέλεσμα. Πίσα στο Φλοίσβο που ξέκανε το παλαιό σημείο συνάντησης των Κορινθίων, μπετό στα Περιβολάκια με πολύ χώρο για καφέ και ανύπαρκτο πράσινο αφού στη θέση των δέντρων θα μπουν - λένε - φωτοβολταϊκά που θα τροφοδοτούν με ενέργεια ποιος ξέρει τι (φραπεδιέρες, φώτα, λαμπιόνια ;) ...

Στο Δήμο Κορινθίων πρέπει πρώτα να φύγει η νοσηρότητα όπως και αν την αντιληφθεί η πλειοψηφία και μετά να μιλήσουμε για αλλαγή. Κοστολόγιο δεν ξέρουμε. Στην καθημερινότητα των πολιτών ταρίφα δεν μπαίνει. Νόμος υπάρχει. Και ο νόμος λέει ότι οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχες των εισφορών τους στην καθαριότητα, στις παιδικές χαρές, στον πολιτισμό, στις παροχές στις οικογένειες, στα σχολεία και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την κανονικότητα σε ένα δήμο. Αλλά εδώ που τα λέμε ακόμα και αυτό το έχουμε ξεχάσει. Την κανονικότητα ...

Τα υπόλοιπα εν καιρώ.


Diogenis-press




ΚΡΖ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad