Λαφαζάνης σε Κόρινθο: Καλύπτουμε το κενό προοδευτικής δύναμης στην πολιτική ζωή - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Λαφαζάνης σε Κόρινθο: Καλύπτουμε το κενό προοδευτικής δύναμης στην πολιτική ζωή


Περιοδεία στην Κόρινθο και τους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε το Σάββατο (04/08) το απόγευμα ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας μαζί με κεντρικά και τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε.
Ο Παν. Λαφαζάνης περιόδευσε τους κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου και αργότερα το βράδυ την παραλιακή ζώνη των Αγ. Θεοδώρων όπου ο ίδιος και τα στελέχη της ΛΑ.Ε έτυχαν θερμής ανταπόκρισης, ενώ συζήτησαν με εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι προβληματίζονταν πολύ θετικά με τις θέσεις της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με στελέχη της ΛΑ.Ε επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, το τοπικό κατάστημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και είχαν συζήτηση με τους πυροσβέστες που βρίσκονταν σε επιφυλακή. Ο Παν. Λαφαζάνης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την μεγάλη προσφορά τους και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του σώματος και σε προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό, ενώ υπογράμμισε πόσο επιτακτικό είναι να μετατραπούν οι συμβασιούχοι του Πυροσβεστικού Σώματος σε τακτικό προσωπικό.

Ο Παν. Λαφάζανης και τα στελέχη της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν στους Αγίους Θεοδώρους με τον Σύλλογο Εθελοντών δασοπροστασίας και τους ευχαρίστησαν για το πανθομολογούμενο ανεκτίμητο έργο τους, κάτι το οποίο, μέσα στην κρίση και την έκπτωση αξιών στην εποχή μας, δίνει ένα μεγάλο ελπιδοφόρο μήνυμα στην κοινωνία.

Ο Παν. Λαφαζάνης εντυπωσιάστηκε μόλις πληροφορήθηκε ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Κινέττα κάηκαν 60.000 στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων και 160 σπίτια, καταστροφή που αποσιωπήθηκε από τους ιθύνοντες και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ υπογράμμισε, παράλληλα, ότι είναι άδικο να αποζημιώνονται, έστω με ψίχουλα, τα καμμένα σπίτια μόνο των μόνιμων κατοίκων και όχι των υπολοίπων.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών και πυροσβεστών απ’ όλη την Αττική, υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι ένα μεγάλο μέρος των πυρκαγιών, αν όχι το μεγαλύτερο, προκαλείται από τα καλώδια της ΔΕΗ, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί και χρήζουν συντήρησης ή αντικατάστασης ή επανατοποθέτησης.

ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ.


Παν. Λαφαζάνης: «Η αποτυχία, η κατάρρευση και η ενσωμάτωση ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα της δεξιάς πολιτικής αφήνει ένα πολιτικό κενό ριζοσπαστικής προοδευτικής παρουσίας στην χώρα.


Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει η ΛΑ.Ε και ένα μεγάλο μέτωπο συνεπών αριστερών, πατριωτικών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων.»


Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε στην Κόρινθο σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:


«Η κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει απέναντί της μία κοινωνία να είναι, σύσσωμη σχεδόν, αγανακτισμένη, οργισμένη και αηδιασμένη από τις καταστροφικές πολιτικές της, την ανικανότητά της και την προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά των υπουργών της και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει καταρρεύσει πολιτικά αλλά και εκλογικά μέσα στον λαό και η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτήν την χώρα, παρά μόνο επιφέροντας αποτυχίες, δεινά και συμφορές στον τόπο και τον λαό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ενσωματωθεί πλήρως και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο σύστημα των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της δουλοπρεπούς υποταγής στη νέα αμερικανοκρατία και την γερμανική ευρωκρατία, καθώς και στο πλέγμα των πελατειακών και διαπλεκόμενων ολιγαρχικών σχέσεων.

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα των μεγάλων αγωνιστικών και δημοκρατικών παραδόσεων να αλωνίζουν στην πολιτική ζωή και να κυριαρχούν, σε ένα νέου τύπου ολοκληρωτικό μονοπολισμό στην χώρα, οι δυνάμεις της δεξιάς πολιτικής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και της Δεξιάς, όπως η ΝΔ και δίπλα τους να οργιάζουν, πουλώντας δημαγωγία και ψευτοπατριωτισμό, κάθε λογής ακροδεξιά μορφώματα και νεοναζιστικές αποφύσεις.

Μετά την ενσωμάτωση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα των πιο ακραίων πολιτικών της Δεξιάς και των δεξιών πρακτικών, υπάρχει στην χώρα ένα μεγάλο κενό μίας μεγάλης, μαζικής, αυθεντικής και ριζοσπαστικής αριστερής, προοδευτικής, γνήσια πατριωτικής – αντιιμπεριαλιστικής, δημοκρατικής παρουσίας και πρότασης. Μια ριζοσπαστικής παρουσίας και πρότασης ικανής να εμπνεύσει ένα νέο μεγάλο όραμα εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, μετασχηματισμού και απελευθέρωσης.

Αυτό το μεγάλο πολιτικό κενό επιχειρεί να καλύψει η ΛΑ.Ε με ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ μέτωπο αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων.

Σήμερα, η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει μία ριζοσπαστική και ρεαλιστική προγραμματική πρόταση διεξόδου, μία πραγματική ενωτική και κινηματική πολιτική και την πολιτική βούληση να ξαναφέρει, εδώ και τώρα, αποτελεσματικά και νικηφόρα στο προσκήνιο το όραμα μίας δημοκρατικής και ανεξάρτητης Ελλάδας της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.»


















ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad