Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και οι αναλυτές του κουβά. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και οι αναλυτές του κουβά.



Με το μεγαλύτερο μέρος της Κορινθιακής δημοσιογραφίας και παραδημοσιογραφίας να τηρεί μνήμη εβδομάδας το πολύ πορευόμαστε προς το Σεπτέμβριο οπότε και θα αρχίσουν για τα καλά τα όργανα των επόμενων δημοτικών εκλογών του 2019.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι εκλογές συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ενημέρωσης. Είναι οι μόνες που απέμειναν για να μπορεί να γίνει λίγο παιχνίδι. Τι να λέμε τώρα ...

Για τα βουλευτικά, ο βουλευτής είναι πια σε χαμηλότερη θέση ισχύος και από τον δημοτικό υπάλληλο. Ο δημοτικός υπάλληλος αν θέλει σε εξυπηρετεί επί τόπου. Φτιάχνει το χαρτί, πατάει σφραγίδα, υπογραφή και σου κάνει την εξυπηρέτηση. Ο βουλευτής πλέον ούτε ζάχαρη άχνη πάνω σε κουραμπιέ δεν μπορεί να στρώσει αν δεν πάρει το ΟΚ από τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, τους 120 κατασκευαστές επίπλων, τους ξένους και τους ντόπιους φούφουτους που έλεγε και ο Πάγκαλος πριν την γυρίσει την πασαβιόλα και γίνει και εκείνος πιο μνημονιακός και από τον Γεωργιάδη.

Για τις περιφερειακές εκλογές, μια από τα ίδια. Η διοικητική δομή είναι τόσο μακρινή για τον μέσο πολίτη αλλά και τους περισσότερους δημοσιογράφους που ανάθεμα από τότε που έγινε ο Καλλικράτης αν έχει καταλάβει κανείς με ποιο τρόπο παίρνονται αποφάσεις υπό την έννοια της ισότιμης συμμετοχής των νομών πέραν της Αρκαδίας ως έδρα. Αυτό δεν είναι μόνο φαινόμενο Πελοποννήσου, στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας αυτός ο βαθμός αυτοδιοίκησης έχει εξελιχθεί σε ένα παράλληλο κυβερνητικό σύμπαν που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Απλά στην Πελοπόννησο από νωρίς το παιχνίδι μαζεύτηκε σε ένα συμπαγές σύστημα ελέω αδυναμίας, ανικανότητας και ανυπαρξίας όλου του οικοδομήματος "Δράκου" που κατέρρευσε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του 2010. Όποια αντιπολίτευση και αν σχηματίστηκε απέναντι στον Τατούλη από τότε ήταν σαν τις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ τα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Καφές ελληνικός πικρός μονός και παξιμάδι δηλαδή. Άντε και κάνα ΠΑΜΕ έτσι για ξεκάρφωμα.

Καλά, για τις ευρωεκλογές και που να γράψουμε κάτι, στράφι θα πάει. Του Έλληνα του έμαθαν ότι οι ευρωβουλευτές είναι κάτι σαν τουρίστες πενταετίας. Και έτσι όπως του το έμαθαν, ο Έλληνας έστειλε στην Ευρώπη τον Ζαγοράκη πιστεύοντας ότι τουλάχιστον έτσι θα στείλει έναν καλό παίχτη να παίζει με την μικτή Ευρώπης, να πει και καμιά καλή κουβέντα σε κανένα διαιτητή, τίποτα τέτοια. Για την Ελλάδα η Ευρωβουλή είναι κάτι σαν την ΟΥΕΦΑ, τη ΦΙΦΑ, τον ΟΗΕ, την Τσερνομόρετς και την Ελεκτροπούτερε. Και δεν έχει και άδικο ο Έλληνας. Βλέπει πχ τη Σπυράκη, μονίμως αποσπασμένη στην Ελλάδα, σου λέει δεν ήξερε μπάλα αυτή και δεν τη δήλωσαν για τα ευρωπαϊκά. Πάπαλα.

Άρα τι μένει για να παίξει κάνα κοψίδι, καμιά τζιτζιλονιά και κάνα ψιλό ; Οι δημοτικές ... Κοντινά πρόσωπα, χαβαλές ατελείωτος ενίοτε και μπόλικη παραπολιτική. Κολλητηλίκια, ίντριγκα, χριστοπαναγίες, βαβούρα, μανούρες, αναθεσούλες και κάπως κινείται ο μούστος στο βαρέλι.

Παρακολουθεί ο κόσμος τα διάφορα δημοσιεύματα σε στυλ σαπουνόπερας. Ο τάδε με τον τάδε, τα φτιάξανε, τα χάλασαν, κάθισαν δίπλα, κάθισαν αντικριστά, φάγανε μαζί, πήγανε στο πανηγύρι, ήπιαν μπύρα, δεν ήπιαν μπύρα, έδωσαν την άδεια, δεν έδωσαν άδεια, φοράει ή δεν φοράει βρακί η Καρολάιν, μήπως η Μπρουκ τελικά είναι σακαφλιόρα και το παίζει παρθενοπιπίτσα, 25 και βάλε χρόνια οι ίδιες ιστορίες. Α ! Και κουβάς. Πολύς κουβάς ενίοτε. Άλλα γράφουν μερικοί, άλλα γίνονται. Ποντάρουν και προμοτάρουν, δεν τους κάθεται μετά η πρόβλεψη και την πετάνε στους άλλους για να κάνουν και πάλι μάνα. Και άντε ξανά μανά τα ίδια ...

Εμείς σας τα είχαμε πει πολύ πολύ νωρίς και δεν το κάναμε και θέμα. Το ζήτημα Χασικίδη δεν θα περπάταγε. Τα είχαμε πρωτογράψει εδώ. Τα ξεκαθαρίσαμε και πρόσφατα. Και σωστά γράφτηκε - αν και γράφτηκε για άλλους λόγους - για το οικονομικό. Οι δημοτικές εκλογές, αναλύσαμε πριν γιατί, είναι και οι μόνες που έχουν ακόμα τζίρο. Μέχρι να γίνει ένας άλλος "Καλλικράτης", που θα βγάζει Δήμαρχο Ελλάδος και μην το γελάτε, δεν είμαστε τόσο μακριά όσο νομίζετε από αυτό. Πάντως για το 2019 ακόμα τουλάχιστον αυτή είναι η αλήθεια. Οι δημοτικές θέλουν λεφτά. Αρκετά λεφτά.

Όποιος μπορεί θα μείνει στην κούρσα μέχρι το τέλος. Οι υπόλοιποι θα αρχίσουν ένας ένας τις δηλώσεις προσχώρησης και θα μαζευτούν σε εκείνους που θα μπορούν. Με λίγα λόγια, έχει ακόμα μάζεμα το πράγμα στο Δήμο Κορινθίων. Ποια απλή αναλογική και τρίχες κατσαρές. Μόνο τα πανηγύρια του καλοκαιριού να βάλεις, 7-8 χιλιαρικάκια μόνο για τις μπύρες και τα κρέατα για να είναι μια αξιοπρεπής παρουσία. Βάλε και τις βενζίνες, λοιπά μπινελίκια και κάνα κατοστάρι στην ορχήστρα αν κάτσει το κέφι, πας για χρεοκοπία. Ντάξει, είδαμε φέτος και τζαμπατζήδες αλλά ο κόσμος βλέπει, ειδικά στα ορεινά. Κόβει ο κόσμος ποιος πληρώνει και παίρνει πληροφόρηση και εικόνα. Γι' αυτό και στα χωριά δεν μασάνε από αυτά που γράφονται στην Κόρινθο. Κανείς δεν τα διαβάζει και δεν ασχολείται.

Για τους της Κορίνθου λοιπόν που ενημερώνονται από τα κινητά και τα τάμπλετ, οι υποψιασμένοι οσμίζονται νωρίς τα μούφα δημοσιεύματα και κοιτούν τις λεπτομέρειες, εκεί που ξεφεύγει και τίποτα ενδιαφέρον δηλαδή.

Γι' αυτό σας λέμε ακόμα μια φορά, ειδικά τώρα που από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να σας γράφουν για διαστημόπλοια, επιστήμονες, καλλονές, θεσπέσια βυζιά και μεταξωτές σωβρακοφανέλες, προσοχή. Προσοχή στους αναλυτές του κουβά και το νου σας στις λεπτομέρειες.

Εις υγείαν.


Diogenis-press


ΚΡΖ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad