Στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων


Αγώνες Βουνού στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αρκαδία

Τρία χιλιόμετρα μετά το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, στο φαράγγι του Ρεντεζέλα, βρίσκεται κρυμμένο το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το ιστορικό μοναστήρι που είναι σαν σμιλευμένο στο βράχο κάηκε το 1826 μαζί με τα γυναικόπαιδα που κρύβονταν για να προστατευτούν από τον Ιμπραήμ που ήθελε να εκδικηθεί για το θάνατο του ανιψιού του. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το μοναστήρι και το χωριό προετοιμάζονται για τον αγώνα βουνού στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων, που είναι ιδανικά και για μια φθινοπωρινή πεζοπορία, μιας και είναι βατά, σύντομα, σκιερά και κυκλικά.



Αφορμή ο 9ος αγώνας βουνού με σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο Βαλτεσινίκο και σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία στη μάχη του Αγιονικόλα τον Σεπτέμβριο του 1826. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες οι οποίες αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές: Μία μεγάλη των 20,4 χιλιομέτρων και μία μικρή των 10 χιλιομέτρων. Τον αγώνα διοργανώνει το «Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου» σε συνεργασία τους τους τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας». Μάθετε περισσότερα και δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα  anatrexo.gr.

Για πεζοπόρους και περιπατητές
Εναλλακτικά, για όσους επιθυμούν να κάνουν μια όμορφη βόλτα στο βουνό, το Μονοπάτι του Μαινάλου και το σύμπλεγμα Μονοπατιών των Αρκάδων Ποιμένων γύρω από το Βαλτεσινίκο προσφέρονται για μια ήπια οικογενειακή πεζοπορία τέτοια εποχή που το βουνό φέτος θυμίζει ανοιξιάτικο τοπίο.


Ξεκινήστε από την Αγία Τριάδα και σε 3 περίπου χιλιόμετρα ήπιου μονοπατιού στη ράχη του βουνού με ωραία θέα, θα βρεθείτε στην πηγή «Γριάς το Λιθάρι», ένα μεγάλο βράχο στη μέση του ελατόδασους από τη βάση του οποίου αναβλύζει καθαρό νερό. Αν αντέχετε λίγη ανάβαση, μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το Παλιόκαστρο, από όπου μία διαυγή μέρα φαίνεται μέχρι και η Ζάκυνθος.

Εναλλακτική διαδρομή, ιδανική για όλη την οικογένεια είναι στο Ρέμα Ελά από το Σανατόριο της Μάνας μέχρι το Βαλτεσινίκο. Είναι περίπου 3 χιλιόμετρα χωρίς υψομετρικές διαφορές, ούτε επικίνδυνα σημεία. Η πεζοπορία με παιδιά είναι πιο ασφαλής και διασκεδαστική αν συνοδεύεστε από έναν έμπειρο οδηγό βουνού. Επικοινωνήστε με την Explore Mainalo και δείτε στην επίσημη ιστοσελίδατις εναλλακτικές διαδρομές.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad