Με αυτά τα κόλπα θα είσαι «στην πένα» κάθε μέρα (και νύχτα) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Με αυτά τα κόλπα θα είσαι «στην πένα» κάθε μέρα (και νύχτα)


Είναι εύκολο να βαρεθείς την εμφάνισή σου. Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει κι εσύ ίδιος και απαράλλαχτος. Κοιτάς στον καθρέπτη και τι βλέπεις; Ίδια ρούχα, ίδια μαλλιά, ίδιο στυλ, μπλα μπλα μπλα και η γκρίνια σου μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον.

Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος είναι χρήμα στις μέρες μας -κυριολεκτικά- και εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις καθημερινά να προλάβεις να φέρεις εις πέρας όλες σου τις δουλειές και υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα; Να βάζεις την εικόνα σου σε δεύτερη μοίρα, μιας και λανθασμένα πιστεύεις ότι για να ανανεωθείς εξωτερικά πρέπει να περνάς ώρες ολόκληρες μπροστά από τον καθρέπτη κάθε πρωί.

Και λέμε λανθασμένα, μιας και υπάρχουν μερικά γρήγορα (και έξυπνα) κόλπα για την καθημερινή σου περιποίηση και τον τρόπο ντυσίματός σου που μπορούν βελτιώσουν την εμφάνισή σου, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσεις χρόνο και προπάντων, χρήμα.

Ξεφορτώσου τα παλιά ρούχα

Ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου, θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη επίγνωση του ποια ρούχα σου αξίζουν, αλλά και από ποια πρέπει να απαλλαγείς αμέσως. Για παράδειγμα, ένα πλεκτό πουλόβερ που έχει γαριάσει ή ένα ξεθωριασμένο μαύρο t-shirtδεν έχουν θέση πλέον στη γκαρνταρόμπα σου. Αν πάλι θέλεις να τα κρατήσεις για συναισθηματικούς λόγους, τότε καλό θα ήταν να τα φοράς μόνο μες στο σπίτι. Από την άλλη, μπορείς να τα δωρίσεις σε κάποιον που έχει ανάγκη από είδη ρουχισμού και να κάνεις την καλή πράξη της ημέρας.

Ξύρισε ή τρίμαρε τις τρίχες σου

Το να μην αμελείς την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου και να φροντίζεις να σουλουπώνεις τις τρίχες σου τακτικά αποτελούν το Α και το Ω για μια γοητευτική εμφάνιση. Στην περίπτωση που δεν ακολουθείς το trend της γενειάδας και επιμένεις κλασικά, τότε συμβουλή μας είναι να εφοδιαστείς ένα καλό ξυραφάκι, το οποίο θα αλλάζεις συχνά, με έναν αφρό ξυρίσματος κατά των ερεθισμών και με μία ενυδατική κρέμα ή after shave για να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και σπυράκια.

Αν πάλι έχεις να υπερηφανεύεσαι για τα πλούσια και πυκνά σου μούσια, δύο πράγματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: να τριμάρεις τις τρίχες σου και να μην υποπίπτεις ποτέ μα ποτέ σε αυτό εδώ το μέγα ατόπημα.

Πες «ναι» στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (και προσώπου)


Στο 2017 ζούμε. Αν λοιπόν συνεχίζεις να φοβάσαι και να ντρέπεσαι να χρησιμοποιήσεις είτε μια κρέμα προσώπου ή ματιών, είτε το πιστολάκι για να φιξάρεις το quiff κούρεμά σου -άγνωστη λέξη; Δες εδώ- ή να βάλεις σιλικόνη στα ατίθασα, σγουρά μαλλιά σου, τότε δεν υπάρχει σωτηρία για την αναβάθμιση της εικόνας σου. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου για τα προϊόντα περιποίησης στα οποία πρέπει αξίζει να επενδύσεις.

Αγόρασε ένα «καλό» ζευγάρι παπούτσια πασπαρτού

Λένε ότι η πλειοψηφία των γυναικών κοιτάει έναν άντρα, όχι στα μάτια, αλλά στα παπούτσια, όταν τον γνωρίζει για πρώτη φορά. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, την ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δώσεις στο πώς θα «ντύσεις» πρακτικά, αλλά και στιλάτα τις πατούσες σου. Προτίμησε να έχεις στη γκαρνταρόμπα σου ένα «καλό» ζευγάρι σε μαύρο χρώμα, που πηγαίνει σχεδόν με όλα και το οποίο θα είναι το παπούτσι σου πασπαρτού. Εκείνο που θα μπορείς να φορέσεις από το γραφείο μέχρι το ποτό και την κυριακάτική σου βόλτα.

Φρόντισε το κοστούμι να σου ταιριάζει γάντι

Αν η τελευταία φορά που αγόρασες και φόρεσες κοστούμι ήταν στον γάμο του ξάδελφού σου που ήσουν κουμπάρος, πριν μια δεκαετία σχεδόν, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι αν έχεις βάλει ή να έχεις χάσει κάποια κιλά, ακόμη και να έχεις πάρεις σε όγκο στην πλάτη και στα χέρια, λόγω της γυμναστικής. Συνεπώς, το κοστούμι δεν θα πέφτει σωστά πάνω σου.

Αναβάθμισε το backpack σου

Μπορεί τα τελευταία χρόνια, η απόλυτη τάση τόσο στις αντρικές, όσο και στις γυναικείες τσάντες να είναι το backpack, που αν μη τι άλλο σου θυμίζει τα μαθηματικά σου χρόνια, ωστόσο εμείς σου έχουμε μια καλύτερη και μακράν πιο κομψή λύση. Τηντσάντα ταχυδρόμου. Ω ναι, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο για να αναβαθμίσει ουσιαστικά το σακίδιο πλάτης σου και να προσδώσει καίριους βαθμούς στυλ στο smart casual look σου. Αρκεί βέβαια αυτή η τσάντα ταχυδρόμου θα επιλέξεις να ανήκει σε μία από τις εξής κατηγορίες. Κλίκαρε εδώ.

Όπως επίσης και τα γυαλιά ηλίου σου


Φοράς τα ίδια γυαλιά ηλίου που φορούσες και πριν μια δεκαετία; Μάλλον, ήρθε η ώρα να αγοράσεις, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία, ένα καινούργιο ζευγάρι που θα ακολουθεί τους νέους κανόνες που επιτάσσει η μόδα και θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και του προσωπικού σου στυλ.

Μην το παρακάνεις με τα αξεσουάρ

Αποτελούν το αλατοπίπερο του στυλ και γι' αυτό πρέπει να γνωρίζεις ποιες είναι οι σωστές δόσεις, ώστε το αποτέλεσμα να ενισχύει και να μην «καίει» την εικόνα σου. Πρόσεξε λοιπόν πρώτον, να μην φοράς πολλά αξεσουάρ -μάθε εδώ πώς να φοράς σωστά ό,τι δεν είναι ρούχο- και δεύτερον, να συνδυάζεις όμορφα τα χρώματα και τις υφές ανάμεσα στα αξεσουάρ και τα ρούχα σου.

Δώσε βάση στις κάλτσες

Επανέλαβε πολύ μετά από μένα: «Αν οι κάλτσες σου έχουν τρύπες, τις πετάς. Αν το λάστιχό τους δεν στέκεται στο πόδι σου, τις πετάς επίσης». Και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, εννοείται ότι τις φοράς σήμερα το πρωί και το επόμενο πρωί τις τοποθετείς στον κάδο των απλύτων και φοράς ένα καινούργιο, καθαρό ζευγάρι.

Να σέβεσαι τα ρούχα σου

Τουτέστιν, όλα τα ρούχα δεν πλένονται στο πλυντήριο στους ίδιους βαθμούς, λόγω της διαφορετικής ποιότητας του υφάσματός τους και των χρωμάτων τους. Φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα μαλακτικό σε κάθε πλύση, απορρυπαντικό για μαύρα ρούχα σε όσα είναι σκούρα, ώστε να επιβραδύνεις το ξεθώριασμά τους και ένα καλό λευκαντικό για να διατηρήσεις ολόλευκα τα άσπρα πουκάμισα και t-shirts σου. Και φυσικά, μην αμελείς να σιδερώνεις τα ρούχα σου, όσο κι αν βαριέσαι. Από εδώ και στο εξής, ατσαλάκωτοςδεν θα κυκλοφορήσεις ποτέ ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad