Και γιατί όχι Δήμας για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Και γιατί όχι Δήμας για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ;



Αυτό που συμβαίνει στην Πελοπόννησο τον τελευταίο καιρό με τον Πέτρο Τατούλη δεν έχει προηγούμενο. Με μεγαλύτερη ένταση το φαινόμενο εκδηλώνεται στην Κορινθία σε βαθμό υστερίας.

Ποιο είναι το φαινόμενο ;

Σχεδόν όλοι οι πρώην ορκισμένοι υποστηρικτές του Τατούλη, ορισμένοι σε βαθμό δουλοπρέπειας, ο ένας μετά τον άλλο σπεύδουν να τον αποκηρύξουν δημόσια.

Η αρχή έγινε από δημοσιογραφικούς κύκλους οι οποίοι από τυφλοί τατουλολιβανιστές (μερικοί και με άλλους πιο σκοτεινούς ρόλους) έχουν εσχάτως γίνει οι χειρότεροι εχθροί του με καθημερινά χτυπήματα. Ένα ανελέητο σφυροκόπημα με δημοσιεύματα που προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους και αρκετές φορές από τα ίδια μέσα μαζικής ενημέρωσης που μέχρι πριν λίγο καιρό δήλωναν φανατικοί υποστηρικτές του Τατούλη. Αν πάμε δε πιο πίσω, στο 2012 ή στο 2014 και ανασύρουμε δημοσιεύματα αυτών που κατακεραυνώνουν σήμερα τον Τατούλη θα γελάσει και το Π της Μυθικής Πελοποννήσου.

Τη σκυτάλη αργότερα έλαβαν οι "κύκλοι" της ΝΔ, για να εξελιχθούν αργότερα σε καθαρές δηλώσεις αποστροφής που με απόλυτο τρόπο αποκλείουν τη στήριξη της ΝΔ στον Πέτρο Τατούλη. Όσοι - λίγοι - θυμούνται, το σενάριο μέσες - άκρες είχε παιχτεί και το 2013 μέχρι τελικά η ΝΔ να δηλώσει επίσημα ότι στηρίζει τον Πέτρο Τατούλη. Και τότε φτιάχνονταν ψηφοδέλτια, και τότε είχαν ακουστεί τουλάχιστον 4-5 ονόματα, δύο από τα οποία ακούγονται και σήμερα. Τότε είχε ακουστεί για παράδειγμα το όνομα του Δημήτρη Μαραβέλια με τόση ένταση που είχαν ξεκινήσει και κάποιες προπαρασκευαστικές συναντήσεις. Τελικά η τότε διοίκηση της ΝΔ άδειασε στην κυριολεξία όλους όσους δήλωσαν πρόθυμοι να κατέβουν απέναντι στον Τατούλη και πολλά στελέχη της ΝΔ αναγκάστηκαν να κάνουν εντατικές ασκήσεις εναέριων κυβιστήσεων ώστε να μπουν τελικά στο ψηφοδέλτιο του Τατούλη.

Αυτή την περίοδο το φαινόμενο εκδηλώνεται λίγο διαφορετικά. Μια καραβιά στελεχών πρώτης γραμμής της ΝΔ βγαίνουν με τη σειρά και αποκλείουν την πιθανότητα στήριξης του Τατούλη. Από τον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, ως τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Δαβάκη, Δήμα και πάει λέγοντας.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς από όσους βγαίνουν και αποκλείουν τη στήριξη της ΝΔ στον Τατούλη, δεν λέει ποιος θα κατέβει, με ποιους και πότε. Ακόμα χειρότερα, ούτε ένας από αυτούς δεν δηλώνει τουλάχιστον ότι "η ΝΔ δεν θα στηρίξει Τατούλη και εγώ ενδιαφέρομαι για τη θέση του Περιφερειάρχη".

Το τσίμπησε λοιπόν αυτό ο Παπαφωτίου και μετά τον Πισιμίση βγήκε και έκανε πολύ βαριές δηλώσεις εναντίον όσων προεξοφλούν ότι ο Πέτρος Τατούλης δεν θα στηριχθεί από τη ΝΔ. Και μεταξύ άλλων είπε ότι όποιος από αυτούς που τα λένε αυτά έχει τις δυνάμεις και τη θέληση, ας έρθει να κατέβει στην Πελοπόννησο να μετρηθεί.

Και εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο ο Παπαφωτίου. Αν και ο ίδιος δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα κομματικής πειθαρχίας, στο συνδυασμό του Τατούλη υπάρχουν πολλά στελέχη της ΝΔ που θα βρεθούν σε δεινή θέση αν πράγματι η ΝΔ στηρίξει άλλη υποψηφιότητα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν ποντάρει την πολιτική τους ύπαρξη σε αυτό το σενάριο, αφού όμως πρώτα τους έμαθε ο κόσμος πέρα από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω της συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο του Τατούλη. Για να μη μιλήσουμε για πολλούς εκτός του συνδυασμού σε διάφορους νομούς (και στην Κορινθία) για χάρη των οποίων ο Τατούλης κυριολεκτικά "καθάρισε" το τοπίο.

Λίαν προσφάτως ορισμένοι διαδρομιστές του Μοσχάτου έσπευσαν σε διάφορες συναντήσεις να προεξοφλήσουν και τις σκέψεις του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. "Ο Κυριάκος το έχει αποφασίσει, δεν θα στηριχθεί ο Τατούλης.", λένε. Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς τους διαδρομιστές έχουν ευθείες αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, τον άνθρωπο που - ας μην ξεχνάμε - στήριξε τον Τατούλη το 2014 και μάλιστα με προσωπική του δήλωση. Τώρα, πόσο πιστευτοί μπορούν να γίνουν αυτοί, ας το κρίνει ο καθένας.

Άσχετα με τα ελατήρια του καθενός που βγαίνει τελευταία και πυροβολεί τον Τατούλη, φαίνεται ότι πράγματι υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όμως το θέμα είναι της ΝΔ και όχι του Τατούλη για άλλη μια φορά.

Κανείς δεν έχει βγει ευθέως να πει ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Πρόσφατα μάλιστα, εμφανίστηκε ως προεξέχων υποψήφιος ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ένας άνθρωπος που όμως ακόμα και στις μεγάλες εντάσεις που υπήρξαν μεταξύ Τατούλη και δημάρχων της Πελοποννήσου θεωρήθηκε ότι μάλλον είχε ροπή προς το στρατόπεδο του Περιφερειάρχη. Πως τώρα αυτός ο άνθρωπος θα βγει στο αντάρτικο, είναι μια άλλη ιστορία. Συν του ότι ο Νίκας δεν είναι κανένας χθεσινός. Θυμάται τι έγινε με τη ΝΔ το 2010 όταν ο Δράκος είχε δίπλα του εν ενεργεία Νομάρχες και βρέθηκε τελικά να αναρωτιέται μέχρι σήμερα αν και πόσο στηρίχθηκε από τη ΝΔ ή αν στάλθηκε σαν τον αμνό σε προσχεδιασμένη σφαγή.

Και ο χρόνος περνάει.

Φτάσαμε αισίως στα μισά του Σεπτεμβρίου, με τις εκλογές να απέχουν μόλις λίγους μήνες. Και είναι λογικό ότι αν η ΝΔ είναι να κατεβάσει άλλον Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο, τότε αυτός για να έχει κάποια τύχη απέναντι σε μια πληγωμένη αλλά ακόμα ισχυρή μηχανή, θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό, προβεβλημένο και δοκιμασμένο στέλεχος που θα μπορεί παράλληλα και να παίξει το χαρτί του φρέσκου και άφθαρτου προσώπου.

Αν λοιπόν όντως η ΝΔ ρεαλιστικά και ειλικρινώς αναζητά υποψήφιο Περιφερειάρχη και δεν παίζει μπλόφα - μπόμπα χαρακίρι όπως το 2014, μόνο ένα πρόσωπο όπως για παράδειγμα είναι ο Χρίστος Δήμας μπορεί να κοντράρει με αξιώσεις.

Και πάλι όχι μόνος του. Θα χρειαστεί δυνατά άλογα και τουλάχιστον ένα πολύ βαρύ όνομα σε κάθε νομό.

Φυσικά ποτέ ο ίδιος ο Δήμας δεν έχει εκφράσει κάποιο τέτοιο ενδιαφέρον. Ούτε εμείς θεωρούμε ότι θα έκανε μια τέτοια κίνηση σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Προσπαθούμε απλώς να σκιαγραφήσουμε τα χαρακτηριστικά κάποιου που θα είχε πράγματι πιθανότητες.

Και επειδή όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά και δύσκολα είναι να συμβούν, και ο χρόνος είναι πια αντίπαλος του όποιου σχεδιασμού, κρατήστε καμιά πισινή. Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και όχι ως φάρσα. Άσχετα αν όντως για μερικούς και μερικές εξελιχθεί σε ιλαροτραγωδία το όλο σκηνικό. Γιατί όπως έγινε και παλιά, τούτη τη φορά τα σαλταρίσματα θα πρέπει να είναι κλάσης Πετρούνια και άνω ...



Diogenis-press










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad