Ποιοι υποτιμούν στην Κόρινθο το Νεοδημοκράτη. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοι υποτιμούν στην Κόρινθο το Νεοδημοκράτη.



Στην Κόρινθο τελευταία έχουν εμφανιστεί ορισμένοι πονηροί που νομίζουν ότι μπορούν να ποδηγετήσουν και να κατευθύνουν τους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.

Αυτοί οι πονηροί, γαλβανισμένοι μέσα στις κλαδικές της δεκαετίας του 1980 στις εποχές με τις αλυσίδες και τις δερμάτινες μπότες, τις κοπαδοποιήσεις της εποχής του άκρατου παπανδρεϊσμού και παλαιοκομματικού λαϊκισμού, τα τερτίπια των "Αρκούδων", των "Προεδρικών" και της κάθε λογής γιαννοπουλοτσοχατζοπουλικών υβριδίων, πιστεύουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές τους στους νεοδημοκράτες.

Το momentum που συμβαίνει αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κατάρρευση του παλαιού κραταιού χώρου του ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει πλέον το χώρο της ΝΔ μια από τις τελευταίες κοιτίδες ενός υψηλού ποσοστού ψηφοφόρων με ενιαία δυναμική και συνεπώς λίμνη ψαρέματος.

Αν εξαιρεθεί η ευρύτερη Αριστερά που πια αναγνωρίζει ως πόλο εξουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο χώρος της ΝΔ αποτελεί το μόνο εναπομείναντα αυτοτελή χώρο που μπορεί να ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα "συγκεντρωμένο" διψήφιο ποσοστό. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κρατά μακριά αυτά τα παλαιολιθικά κουμάσια του παλαιού ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό είναι πολύ συχνές οι επιθέσεις των μεταγενέστερων σχηματισμών προς τον Τσίπρα, με ένταση πολύ μεγαλύτερη από εκείνες που γίνονται προς την πλευρά της ΝΔ.

Αυτοί οι πονηροί όμως, είναι πλήρως ανίκανοι - και είναι λογικό - να αντιληφθούν τη λειτουργία του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου σε βάθος χρόνου και κυρίως του παραδοσιακού - αυθεντικού νεοδημοκράτη ψηφοφόρου ο οποίος πολλές φορές έχει σημειώσει εκπλήξεις όταν έχει κληθεί να εκφραστεί για διάφορα ζητήματα.

Για παράδειγμα, οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι παρότι έχουν πολλάκις τιμήσει την οικογενειοκρατία, ΠΟΤΕ δεν έχουν ανταποκριθεί σε σηκώματα χεριών υποψηφίων από Προέδρους ή έχουν χωνέψει αμάσητα τα ... εμφυτεύματα και τα ... υπόθετα.

Αντιθέτως, έχουν τιμωρήσει. Αργούν, μαζεύουν μαζεύουν και τιμωρούν. Ο παραδοσιακός νεοδημοκράτης ψηφοφόρος δεν παρασύρεται από τις εντάσεις και τις τάσεις της στιγμής. Τα παραδείγματα ειδικά στην Κορινθία είναι πολλά με πολιτικά πρόσωπα που εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα ως αποτέλεσμα κακής συμπεριφοράς σε βάθος χρόνου.

Με λίγα λόγια, ο νεοδημοκράτης αργεί να σπάσει το γυαλί, αλλά όταν το σπάσει δεν κολλάει με τίποτα. Δεν παρασύρεται από ζεϊμπεκιές, Ρίτες Σακελλαρίου, Άντζελες, σουτιέν στο κεφάλι και διάφορα τέτοια. Παρακολουθεί στη γωνία, ανέχεται, σιωπά και χτυπά αξιοπρεπώς, φοράει τα καλά του και πάει την Κυριακή και μαυρίζει.

Μην κοιτάτε που τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ΝΔ γέμισε από πολλούς που μέχρι χτες την έβριζαν ή από διαγαλαξιακά άγνωστους που έγιναν ξαφνικά τιτανοστελέχη. Αυτά είναι σημεία των καιρών σε ένα πλαίσιο διεύρυνσης των κομμάτων και χαλάρωσης των δομών τους ως εργαλείο ανέλιξης στην εξουσία και μόνο (συγκεκριμένη σχολή εντός ΝΔ αυτή).

Ο παραδοσιακός νεοδημοκράτης και ξέρει και θυμάται. Και τιμωρεί. Και μερικά από τα βασικά πράγματα που σιχαίνεται είναι το φαταουλισμό, τον παρταολισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Όσο και αν προξενεί εντύπωση εξαιτίας της διαστρέβλωσης της Ιστορίας  στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και βάλε, επίσης ένα από τα πράγματα που σιχαίνονται οι νεοδημοκράτες είναι οι ολοκληρωτισμοί.

Οι πονηροί λοιπόν που έχουν εμφανιστεί υποτιμούν πολύ τους νεοδημοκράτες στην Κόρινθο. Τους θεωρούν αγέλη και κοπάδι που άκριτα τρώει αμάσητο κάθε σεναριάκι που κυκλοφορεί για να τους κατευθύνει.

Ας προσέξουν λοιπόν αυτοί οι πονηροί γιατί ίσως κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό από το καλό που νομίζουν ότι προσφέρουν σε εκείνους που το προσφέρουν. Και κυρίως ας προσέξουν γιατί και αυτοί στους οποίους νομίζουν ότι προσφέρουν, ιδίως αυτοί, επίσης δεν ξεχνούν πως τους άδειασαν στο πρόσφατο παρελθόν ένεκα της παλαιοκομματικής τους κοπαδοποίησης και των ιδιοτελών προσωπικών τους συμφερόντων.

Συνεχίζεται ...














Diogenis-press

ΚΡΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad