Δήμος Βέλου-Βόχας: Ανάβει το φως στο μέλλον και μετατρέπεται σε "έξυπνη πόλη" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Βέλου-Βόχας: Ανάβει το φως στο μέλλον και μετατρέπεται σε "έξυπνη πόλη"


Αννίβας Παπακυριάκος, δήμαρχος Βέλου-Βόχας: «Έργο εγγυημένης ωφέλειας»

Όπως μας εξηγεί ο δήμαρχος ΒέλουΒόχας Αννίβας Παπακυριάκος, το έργο έχει εγγυημένη ωφέλεια, διότι σύμφωνα με τη σύμβαση εξασφαλίζεται πάντα το κέρδος του δήμου.

«Η συνολική μείωση του κόστους στην δεκαπενταετή διάρκεια ζωής του έργου αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ», μας λέει, «ενώ η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται στο 66%», συνεχίζει.
«Το έργο θα υλοποιηθεί με μεικτή σύμβαση προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με εγγυημένη ωφέλεια για το δήμο.

Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά σημαίνει ότι η αμοιβή του αναδόχου θα προκύπτει σαν ποσοστό της επιτυγχανόμενης μείωσης κόστους και υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένης ωφέλειας στο δήμο (κάθε χρόνο).
Δηλαδή ο δήμος Βέλου-Βόχας θα επωφελείται οικονομικά, κάθε χρόνο, εγγυημένα ενώ ο ανάδοχος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.
Ενώ μετά το τέλος της σύμβασης, τα συστήματα (LED, software, hardware, κλπ) παραμένουν στην ιδιοκτησία του δήμου», καταλήγει ο Αννίβας Παπακυριάκος

Αναφερόμενος παράλληλα στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από το έργο επισημαίνει επιγραμματικά τα σπουδαιότερα και επισημαίνει ότι: «Πρόκειται για δράση υψίστης προτεραιότητας και ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως βελτίωση – αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου, μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα (CO₂), ενίσχυση της ασφάλειας κ.α.

Παράλληλα, με την εγκατάσταση των αισθητήρων στο δίκτυο οδοφωτισμού, ο δήμος αποκτά χωρίς κόστος ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης του συστήματος αυτού, βασιζόμενο στην τηλεματική, πάνω στο οποίο μπορούν να «κουμπώσουν» και άλλα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου.

Έτσι, η αξιοποίηση της δημιουργουμένης υποδομής θα αποτελέσει αφορμή για την ανάπτυξη στο δήμο μας νέων υποδομών και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης» (Smart City), σύμφωνα με τα νέα πρότυπα που θέτει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορικής», υπογραμμίζει κλείνοντας ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad