Μέχρι την Παρασκευή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι την Παρασκευή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ


Μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ είναι φέτος φουσκωμένος για περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών. Ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2019 ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κά) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν περισσότερες από 5 μηνιαίες δόσεις έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την εξόφλησή του ΕΝΦΙΑ:


  • Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών.
  • Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet ακόμα και αν δεν έχει λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή του ΕΝΦΙΑ με κάρτα απευθείας μέσω του Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad