Τα καλύτερα buzz cut κουρέματα του φετινού φθινοπώρου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Τα καλύτερα buzz cut κουρέματα του φετινού φθινοπώρου


Υπάρχουν αντρικά κουρέματα – πυροτεχνήματα, που γίνονται δηλαδή μόδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ξαφνικά εξαφανίζονται (βλέπε καπελάκι/μοϊκάνα). Υπάρχουν όμως κι εκείνα που είναι είναι «αθάνατα» και συγκαταλέγονται στα all time classic haircuts. Σ' αυτά ανήκει και το κούρεμα για το οποίο θα σου μιλήσουμε ευθύς αμέσως.

Ο λόγος για το buzz cut, αλλιώς το κούρεμα «με την ψιλή», που είναι «ευκολοφόρετο» και ιδανική επιλογή για τους μήνες που έρχονται και θέλεις να ξεφορτωθείς το μαλλί που άφησες το καλοκαίρι.


Πώς θα το πετύχεις

Για αρχή, εξοπλίσου με μία κουρευτική μηχανή. Αν πάλι επιλέξεις να μην το επιχειρήσεις ο ίδιος, κλείσε ραντεβού στον κομμωτή σου και ζήτησέ του να χρησιμοποιήσει καλύτερα ψαλίδι αντί για μηχανή. Ναι, η όλη διαδικασία του κουρέματος θα είναι σαφώς πιο χρονοβόρα, αλλά με τον τρόπο αυτό θα δοθεί προσοχή στην λεπτομέρεια.

Πώς θα το φορμάρεις

Το εν λόγω κούρεμα δεν χρειάζεται κανένα προϊόν περιποίησης για να αναδειχθεί κι αυτό είναι το μεγάλο ατού του. Είναι το κούρεμα που σου λύνει τα χέρια. Ξυπνάς, ντύνεσαι και έξω από την πόρτα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν το υιοθετήσεις

Το δοκιμάζεις υπό έναν όρο: Το «έδαφος» στο κρανίο σου δεν πρέπει να είναι ανώμαλο. Κοινώς, να έχει ένα ομοιόμορφο σχήμα, χωρίς εξογκώματα και λακκουβίτσες.

Οι 3 εκδοχές του κλασικού buzz cut
Το γουλί buzz cut

Πρόκειται για την πιο κοντή, αλλά συνάμα καθαρή και σκληρή εκδοχή του buzz cut, με τα μαλλιά να είναι τόσο πολύ ξυρισμένα, που από μακρυά μοιάζουν σαν να μην υπάρχουν και το κρανίο να είναι γυμνό.

Το crew cut

Εδώ, έχουμε μία από τις διαχρονικές εκδοχές του buzz cut. Κλασικό κοντό κούρεμα με τα μαλλιά της κορυφής να είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού και το συνολικό αποτέλεσμα να είναι στρογγυλεμένο. Ουσιαστικά, το crew cut είναι ένα σύγχρονο στρατιωτικό κούρεμα, που συνήθιζαν να υιοθετούν πίσω στον μακρινό 18ο αιώνα.

Το fade buzz cut
Όταν το buzz cut «παντρευτεί» με τη μεγαλύτερη τάση στο hairstyling τα τελευταία τρία χρόνια, το fade, τότε γεννιέται το fade buzz cut. Στο πλάι και στο πίσω μέρος τα μαλλιά είναι ξυρισμένα και κουρεμένα με την ψιλή στην κορυφή σε τετράγωνο σχήμα.

AskMen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad