Σύνδεση με δορυφόρο για κάθε αγρότη υπόσχονται Inmarsat και TERIA - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σύνδεση με δορυφόρο για κάθε αγρότη υπόσχονται Inmarsat και TERIA


Η Inmarsat, παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών κινητών δορυφορικών επικοινωνιών, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Exagone-TERIA, τον κορυφαίο πάροχο τεχνολογίας γεωγραφικής τοποθεσίας για αγροτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας, για να γίνουν ο μόνος φορέας παροχής δορυφορικής σύνδεσης.

Η TERIA θα χρησιμοποιήσει τον βραβευμένο δορυφόρο L-band της Inmarsat για να προσφέρει στις αγροτικές επιχειρήσεις υψηλής ακρίβειας παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων, μέτρηση και παρακολούθηση θέσης «στο εκατοστό».

Αυτή η συμφωνία και η κατ’επέκταση εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα καταστεί  όπως είναι φανερό ιδανική λύση για εφαρμογές όπου η συνδεσιμότητα είναι μείζονος σημασίας, όπως είναι ο τομέας της αυτοκίνησης με τα αυτόνομα οχήματα και η γεωργική βιομηχανία με τα συστήματα γεωργίας ακριβείας.

Με την ενσωμάτωση του βραβευμένου συστήματος μέτρησης του αστερισμού L-Band της Inmarsat στο δίκτυο TERIA, η Exagone θα είναι σε θέση να προσφέρει στις επιχειρήσεις στην Ευρώοπη εντοπισμό ακριβείας ανεξάρτητα από τη θέση τους ή την ποιότητα των υπηρεσιών επίγειας σύνδεσης που διαθέτουν οι εταιρείες.

Το δίκτυο της TERIA αποτελείται από πάνω από 200 κεραίες που βρίσκονται σε όλη τη Γαλλία, με προνομιακή πρόσβαση στις κεραίες των γειτονικών χώρών.

Σε συνεργασία με τους υπάρχοντες παροχείς GPS, το δίκτυο TERIA μπορεί να παρέχει εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις και παρακολούθηση θέσης, μέχρι το πλησιέστερο εκατοστό, υποστηρίζοντας εφαρμογές που αφορούν ειδικά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων με τα αυτόνομα οχήματα και, όπως αναφέρθηκε, αφορά και τη γεωργία.

Το δορυφορικό δίκτυο L-band της Inmarsat προσφέρει την πιο αξιόπιστη και ασφαλή σύνδεση στον κόσμο για εφαρμογές βιομηχανικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας φιλοσοφίας που ονομάζεται διαδίκτυο των πραγμάτων (IIoT).

Με δορυφορική διαθεσιμότητα μέχρι 99,9% και μετάδοση με σχεδόν ανεπαίσθητη  καθυστέρηση, είναι η ιδανική λύση για εφαρμογές όπου η ακέραια συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη.

Σχολιάζοντας την εταιρική αυτή σχέση ως ένωση δυνάμεων, ο Πωλ Τσαμπόν, Τεχνικός Διευθυντής της Exagone, δήλωσε: «Η άνθηση  των αυτόνομων οχημάτων ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις που εμφανίστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια και τώρα έχουμε πολλούς πελάτες που αναζητούν λύσεις γεωγραφικής παρακολούθησης ως υποστήριξη στα αυτόνομα οχήματα, από μίνι λεωφορεία, ελκυστήρες έως μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο, τα οχήματα αυτά χρειάζονται συνεχή και αξιόπιστη συλλογή δεδομένων για να λειτουργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ώστε το προσωπικό στα κέντρα ελέγχου να μπορεί να αναλύει τις επιδόσεις της λειτουργίας, ειδικά όταν πρόκειται για την αυτόνομη οδήγηση.Αυτή η νέα συμφωνία με την Inmarsat θα μας δώσει την σημαντική ευκαιρία της αναδιάρθρωσης του δικτύου επικοινωνιών μας για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να παρακολουθούν και να παρακολουθούν και να ανιχνεύουν συνεχώς τα μηχανήματά τους.»

Ο Πωλ Γκουντόνις, Πρόεδρος της Inmarsat Enterprise, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Exagone-TERIAγια αυτό το πρότζεκτ και προσβλέπουμε στην παροχή εξαιρετικά αξιόπιστης συνδεσιμότητας, η οποία υποστηρίζει την παρακολούθηση ακριβείας, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι τα τοπικά δίκτυα. Οι επιχειρήσεις υπόκεινται σε πιέσεις ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά αλλά και πιο βιώσιμα και πιστεύουμε ότι το δίκτυο TERIA που επεκτείνεται με τη βοήθεια της Inmarsat προσφέρει στον ευρωπαϊκό τομέα  της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών μια πραγματικά συναρπαστική πρόταση που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν πολλούς ακόμη στόχους.»


ΠΗΓΗ:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad