Έρχονται τα πρώτα «εξωγήινα» μωρά από το 2024 – Πώς θα γίνει η διαδικασία (εικόνες) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Έρχονται τα πρώτα «εξωγήινα» μωρά από το 2024 – Πώς θα γίνει η διαδικασία (εικόνες)


Στην αγορά αναζητώντας… εθελόντριες μητέρες έχει βγει η ολλανδική εταιρεία SpaceLife Guide θέλοντας να βρει γυναίκες που θα συμμετέχουν στην πρώτη γέννηση ενός μωρού στο διάστημα. Η εταιρεία ευελπιστεί πως θα φέρει εις πέρας το εγχείρημα το 2024.

Αρχικά, θα φτιάξει το πρώτο «διαστημικό εκκολαπτήριο εβρύων», δηλαδή έναν μηχανισμό που θα μεταφέρει το 2021 στο διάστημα σπέρμα και σπερματοζωάρια.

Μετά θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία με τη γονιμοποίηση του ωαρίου και θα περιμένουν να δουν να αναπτύσσεται το έμβρυο. Μετά από τέσσερις μέρες, το «εκκολαπτήριο» θα επιστρέψει στη Γη, όπου το γονιμοποιημένο ωάριο θα τοποθετηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση, προκειμένου να υπάρξει γέννα.

Αν και η πρώτη γέννα μετά από γονιμοποίηση στο διάστημα θα γίνει στη Γη, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το 2024 θα γεννηθεί το πρώτο μωρό στο διάστημα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 24-έως 36 ωρών, η έγκυος γυναίκα και μια ομάδα γιατρών θα εκτοξεύονται σε δορυφόρο, όπου η γυναίκα θα γεννά σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη,

«Εάν η ανθρωπότητα θέλει να γίνει ένα πολυπλανητικό είδος, πρέπει να μάθουμε επίσης πώς να αναπαραγόμαστε στο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Kees Mulder.



Το φιλόδοξο εγχείρημα αναμένεται να κοστίσει 5 εκατ. δολάρια, ενώ η γέννα ακόμα περισσότερες. Να σημειωθεί ότι οι εθελόντριες μαμάδες θα επιλεγούν το 2022.



Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad