ΚΙΑΤΟ:Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικης Επετείου 28ης Οκτωβρίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΚΙΑΤΟ:Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικης Επετείου 28ης Οκτωβρίου


Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από το πρωί της 26ης μέχρι το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2018.
Την 26η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.
Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30, στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.
Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.
Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Καραμάνη Μαρία εκπαιδευτικό (ΠΕ02) του 2ου Γυμνασίου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.
Μετά την κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.
Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης.
Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός υπάλληλος κ. Ευάγγελος Σκούρας.
Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.
Ορίζονται επίσης η κ. Μπρίνια Καλλιόπη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής(ΠΕΙΙ) του 2ου Γενικού Λυκείου Κιάτου και η κ. Δεμιρέλη Φωτεινή εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής(ΠΕ 11) του 1°ν Δημοτικού Σχολείου Κιάτου για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.
Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου και το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Όλοι πρέπει να συμβάλουν στον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Κιάτο 3 Οκτωβρίου 2018
Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Σταματόπουλος

(Δεν έχουμε κατανοήσει γιατί ο Δήμος Σικυωνίων στέλνει συχνά τα δελτία τύπου σε μορφή pdf. Εμείς έχουμε τα εργαλεία εκείνα που το μετατρέπουν εύκολα σε κείμενο. Οι υπόλοιποι παραλήπτες τα έχουν όλοι;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad