Αιτήσεις έως 9 Νοεμβρίου για το χιλιάρικο στις πολύτεκνες αγρότισσες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Αιτήσεις έως 9 Νοεμβρίου για το χιλιάρικο στις πολύτεκνες αγρότισσες


Από τις 15 Οκτώβριου έως και τις 9 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ) για το επίδομα των 1.000 ευρώ οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που κάθε χρόνο και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας και απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ. Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.250, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας τονίζεται ότι όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες από την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

ΠΗΓΗ:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad