Μαθήματα ζωής από έναν 94χρονο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Μαθήματα ζωής από έναν 94χρονο


Πολύτιμες είναι οι διατροφικές συμβουλές που μας δίνει ο 94χρονος Dr. Murray Grossan, ενόψει του χειμώνα που καταφτάνει και «απειλεί» την υγεία μας με κρυολογήματα και ιώσεις.

Ο 94χρονος Dr. Murray Grossan είναι ωτορινολαρυγγολόγος και αποκάλυψε στο περιοδικό Prevention την τροφή που κάνει καλό στην υγεία μας, όπως καμία άλλη.

Σύμφωνα με τη… μακρά εμπειρία του το γιαούρτι με προβιοτιά είναι η «μαγική» λύση για να αποφύγετε το κρυολόγημα και ο λόγος είναι πολύ απλός: Μέσα στα γιαούρτια με προβιοτικά, βρίσκεται ένα συγκεκριμένο βακτήριο ο Lactobacillus reuteri, ο οποίος μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα όταν αρρωσταίνουμε.

Ο Dr. Murray Grossan πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος που δεν αρρωσταίνει από γρίπη καθώς τρώει καθημερινά γιαούρτι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Τι είναι τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια, τα οποία βρίσκονται κυρίως στο έντερο και είναι αρκετά ακίνδυνα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες.

Συγκεκριμένα:

Μειώνουν τη φλεγμονή
Μειώνουν τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης
Μειώνουν τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης
Προκαλούν μέτρια μείωση της αρτηριακής πίεσης
Ενισχύσουν την ανοσολογική λειτουργία και οδηγούν σε μειωμένο κίνδυνο λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος
 Συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος: μπορεί να είναι ωφέλιμα ακόμη για την ακμή, το έκζεμα, καθώς και άλλες δερματικές διαταραχές
Επιπρόσθετα, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως τα προβιοτικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο:

Στην υγεία του πεπτικού συστήματος
 Στην απώλεια βάρους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad