Μάνα και γιος διακίνησαν πλαστά χαρτονομίσματα σε Σπάρτη και Μυστρά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Μάνα και γιος διακίνησαν πλαστά χαρτονομίσματα σε Σπάρτη και Μυστρά


Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων συνελήφθησαν μια γυναίκα και ένας άνδρας, το απόγευμα της Πέμπτης 18/10 στη Σπάρτη. Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα και τον 30χρονο γιο της από την Αττική, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο δράστες επισκέφτηκαν κατάστημα στη Σπάρτη και πραγματοποίησαν μικρής αξίας συναλλαγή, χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, λαμβάνοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Όπως διαπιστώθηκε, το χαρτονόμισμα ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και έτσι ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την Αστυνομία. Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν την 52χρονη και τον 32χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 28 -αμφιβόλου γνησιότητας- χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.318,70 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε επιπλέον ότι τα δύο παραπάνω άτομα, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν ακόμη πέντε συναλλαγές σε καταστήματα της Σπάρτης και του Μυστρά, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα -αμφιβόλου γνησιότητας- χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», μάνα και γιος «χτύπησαν» σε ένα αρτοποιείο, ένα ζαχαροπλαστείο, ένα ανθοπωλείο και ένα παντοπωλείο στη Σπάρτη, καθώς και σε ένα πρατήριο άρτου και ένα εστιατόριο στην περιοχή του Μυστρά.

Από τη δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 266,9 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημά τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, το πρωί της Παρασκευής 19/10 στην Αρτέμιδα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αρτέμιδος-Σπάτων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.270 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δύο δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad