Άλλη μία ιστορική στιγμή για την Κορινθία από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Άλλη μία ιστορική στιγμή για την Κορινθία από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων


Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 6.30μμ, Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» (Δαμασκηνού 57, Κόρινθος) επίτιμος προσκεκλημένος μας ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος Θεοδόσης Τάσιος
Σας περιμένουμε όλους με τιμή!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Καθηγητής κ. Θεοδόσιος Τάσιος, ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με έντονη επιστημονική παρουσία και ακτινοβολία όχι μόνο στο εσωτερικό και διεθνώς, είναι σε όλους μας γνωστός και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε τον διακεκριμένο επιστήμονα , τον σοφό δάσκαλο, τον εμβριθή επιφυλλιδογράφο, με μια μοναδική ευθυκρισία και ευαισθησία πάνω σε κοινωνικά πολιτικά και φιλοσοφικά θέματα, τον έξοχο ομιλητή και συζητητή, που συνδυάζει θετική σκέψη και ανθρωπιστική παιδεία, και πάνω από όλα τον πολιτικό και κοινωνικό άνθρωπο με σπάνια ευγένεια, ευπρέπεια ήθους και εντιμότητα. Αν θα θέλαμε με δυο λέξεις να σκιαγραφήσουμε την πολυσχιδή προσωπικότητά του θα τον χαρακτηρίζαμε homo universalis του καιρού μας.
Εκτός του διδακτικού του έργου ο κ. Τάσιος έχει σημαντικό τεχνικό και πλούσιο συγγραφικό έργο. Εκπόνησε μελέτες τεχνικών έργων τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα: H γέφυρα Αλφειού, η Γέφυρα Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, η γέφυρα Ευρίπου Χαλκίδας, η γέφυρα Σταυρούπολης Ξάνθης είναι μερικά μόνο από αυτά. Η κινητή γέφυρα του Ευρίπου την εποχή της κατασκευής της ήταν η μοναδική συρταρωτή γέφυρα στον κόσμο. Κατά βάση είναι γεφυροποιός, pontifex θα λέγαμε στα Λατινικά.
Συνέγραψε πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες και πάνω από 40 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές ενώσεις, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διασκέψεις, υπήρξε ομιλητής και εισηγητής σε πολλά συνέδρια. Η έρευνα και η επιστημονική του δραστηριότητα εντοπίζεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό, στη διατήρηση των μνημείων, στην αρχαία τεχνολογία και στη φιλοσοφία της τεχνολογίας, ακόμα και στη γλώσσα.
Δύσκολα θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς τις τιμητικές διακρίσεις του κ. Τάσιου. Περιοριζόμαστε σε μερικές μόνο: Έχει τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ναντζίν, του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.λπ. Έχει τιμηθεί με Μετάλλιο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκυροδέματος και με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad