Η Παναγιά Κορφιώτισσα με τη θέα που κόβει την ανάσα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Η Παναγιά Κορφιώτισσα με τη θέα που κόβει την ανάσα


Το μοναστήρι στην Κορινθία που θα σας εντυπωσιάσει - Δείτε τις φωτογραφίες

«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά». Και είναι αλήθεια πως όποιος επισκέπτεται το μοναστήρι της Παναγίας της Κορυφής ή Παναγιάς Κορφιώτισσας, στην Κορινθία, φέρνει στο μυαλό του τους υπέροχους αυτούς στίχους. Γιατί, η θέα από την κορυφή, όπου είναι χτισμένη η Μονή, συγκρίνεται με εκείνη από το αεροπλάνο.

Η Παναγιά Κορφιώτισσα ατενίζει τον μακρινό ορίζοντα, αφού βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 730 μέτρα. Είναι χτισμένη στην κορυφή του λόφου «Κούτσα», νότια του χωριού Καμάρι, στο δήμο Ξυλοκάστρου. Αρχικά, χτίστηκε ένα μικρό εκκλησάκι στα ερείπια ενός αρχαίου κτίσματος, ενώ στη συνέχεια το μοναστήρι, γύρω στα 1750.

Η εικόνα της Παναγιάς της Κορφιώτισσας χρονολογείται από το 1816 και είναι τοποθετημένη σε σκαλιστό εικονοστάσι, έργο του ξυλογράφου Ιωάννου Βασιλείου. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα εξαφανίστηκε, όταν οι μοναχοί κατέβηκαν χαμηλότερα, για να είναι πιο εύκολη η διαβίωσή τους. Και ξαναβρέθηκε στο αρχικό μοναστήρι, προκαλώντας και την επανεγκατάστασή τους.

Η θέση της Μονής προσφέρει μία μαγευτική θέα στον προσκυνητή. Από εκεί ψηλά μπορείς να δεις από την Ακράτα μέχρι το Λουτράκι, ακόμη και στο βάθος τον Παρνασσό, αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και το επιτρέπει.








ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad