Έχουν μέλλον τα επιτραπέζια σταφύλια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Έχουν μέλλον τα επιτραπέζια σταφύλια


Τα επιτραπέζια σταφύλια έχουν πολλές οικονομικές δυνατότητες για τους παραγωγούς.
news247 06 Οκτωβρίου 2018 09:07
Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών – με βάση τους τελευταίους αριθμούς. Συγκεκριμένα, τα επιτραπέζια σταφύλια δημιούργησαν συνολικά έσοδα ύψους 14,89 δισ. ευρώ το 2017.

Η ΕΕ παρήγαγε 1,45 εκατ. τόνους επιτραπέζιων σταφυλιών το 2017, που αντιπροσωπεύει το 6%, η Κίνα το 49%, η Ινδία το 13% και η Τουρκία το 9%. Η Ιταλία είναι ο κυριότερος παραγωγός επιτραπέζιων σταφυλιών στην ΕΕ με 5,8% της παραγωγής, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με το 1,4% της παγκόσμιας παραγωγής.

Ωστόσο, η χώρα μας ειδικότερα αντιμετωπίζει μια πρόσθετη πρόκληση: εξακολουθεί να είναι δύσκολο για τους καλλιεργητές να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά επιτραπέζιων σταφυλιών, κάτι που συμβαίνει επειδή οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα είναι συνήθως μικρές, καθιστώντας δύσκολο το κόστος, δήλωσε στη freshplaza ο διευθυντής εξαγωγών της εταιρείας Protofabousi Fruits, Γιώργος Καλλίτσης.

Τα άκοκκα ελληνικά σταφύλια των ποικιλιών Thompson και Crimson, εξάγονται από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Να σημειωθεί τέλος ότι τα ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας διεθνώς.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad