Ο Βασίλης Μπαλαφας σε μια συνέντευξη που θα βοηθήσει τις μνήμες… - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο Βασίλης Μπαλαφας σε μια συνέντευξη που θα βοηθήσει τις μνήμες…


Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα όσα ακούγονται στο Δήμο Κορινθίων έχουν επισκιάσει την πολιτική ζωή του τόπου. Ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων και αλληλοκατηγοριών από πρώην και νυν συνεργάτες του κ. Πνευματικού στήνεται σχεδόν καθημερινά, δημιουργώντας πηχυαίους τίτλους και ατελείωτα ρεπορτάζ.

Όμως τα περισσότερα από αυτά δεν τα ακούμε για πρώτη φορά, ούτε πέφτουμε από τα σύννεφα. Πριν από τις εκλογές του 2014, αλλά και αρκετά μετά ο Βασίλης Μπαλάφας ήταν από εκείνους, όχι ο μόνος, που συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα αναφέρονταν σε αυτά τα ζητήματα. Οι αναφορές αυτές συνοδεύονταν από τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών.

Εκείνη την περίοδο διαδραματίστηκαν πολλά. Όσοι τόλμησαν και μίλησαν για όσα σήμερα αποτελούν καθημερινή ειδησεογραφία, κατηγορήθηκαν ως λασπολόγοι, ως «εχθροί της πόλης» και υπέστησαν το ανάλογο τίμημα. Άλλοι κυνηγήθηκαν στους χώρους εργασίας τους, άλλοι εξαναγκάστηκαν σε πολυετείς δικαστικές διαμάχες, σχεδόν σε όλους εκτοξεύτηκε η ρετσινιά του γραφικού.

Σήμερα πια γνωρίζουμε ότι ένα δικαστήριο που έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους κερδήθηκε από έναν από τους «εχθρούς της πόλης», ενώ οι ίδιοι πρωταγωνιστές των αναφορών του 2014 είναι σήμερα κατήγοροι με τα ίδια στοιχεία που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Ο Βασίλης Μπαλάφας μίλησε στην κάμερα του eKorinthos για όλα αυτά, με πολύ πιο ήπιο τρόπο τέσσερα χρόνια μετά, αλλά εμφανώς ικανοποιημένος για το ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πια ότι όλα ήταν απλώς μια αντιπολιτευτική τακτική. Αναγνωρίζει τη γενναιότητα των τότε πρωταγωνιστών να λένε σήμερα ανοιχτά την αλήθεια, ωστόσο επισημαίνει ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι πολίτες την επόμενη φορά που θα πάνε στις κάλπες. «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» τονίζει σε όσα μας λέει. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, συνεκτιμώντας βεβαίως όσα λέγονται. Δεν είναι δικαίωση η επιβεβαίωση, απλά προκαλείται θλίψη για μια χαμένη πενταετία για το Δήμο Κορινθίων. Μια πενταετία στην οποία ούτε τους περίφημους «100 νέους εθελοντές επιστήμονες» του κ. Πνευματικού είδαμε, ούτε ένα νέο πρόσωπο ή μια διαφορετική νοοτροπία.
Αντιθέτως, είδαμε τους ίδιους και τους ίδιους με τις ίδιες συμπεριφορές και τις ίδιες τακτικές.

Σήμερα, μάλλον είναι αδιάφορο να συζητήσουμε ξανά για όλα αυτά. Ας αφήσουμε να τα λένε αυτοί που τα έκαναν και τα μεθόδευσαν. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή από πολλούς που λένε ότι θέλουν να ανατρέψουν ένα σύστημα που καταρρέει, μην καταλήξουν να αποτελέσουν τη σανίδα σωτηρίας του.



ΠΗΓΗ:ekorinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad