Τα στυλιστικά μυστικά που μάθαμε από τους παππούδες μας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Τα στυλιστικά μυστικά που μάθαμε από τους παππούδες μας


Υπάρχει λόγος που φυσιογνωμίες όπως του James Dean και του Marlon Brando, δείχνουν πιο αρρενωποί από οποιονδήποτε άλλον άντρα των ημερών μας. Κρατούσαν το στυλ τους απλό, λιτό και επιβλητικό. Είναι αυτή η γενιά των παππούδων μας που χρησιμοποίησε τα παραπάνω πρότυπα και που τους έχεις στο μυαλό σου ως απόλυτα αντρικά ινδάλματα. Εκτός από τις ταινίες και την μουσική, μπορείς να «κλέψεις» και κάποια tips για το στυλ σου.

Τα πουκάμισα σου να είναι σιδερωμένα και τα παπούτσια να γυαλίζουν


Ειδικά αν η δουλειά σου περιλαμβάνει γραφείο, να θυμάσαι το εξής: δεν υπάρχει εμφάνιση χωρίς καλοσιδερωμένο πουκάμισο. Οι παππούδες μας βέβαια -που είχαν πιο formal ντύσιμο για τις καθημερινές εμφανίσεις- είχαν ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πουκάμισο σε έναν άντρα δεν πρέπει να ζαρώνει και το ύφασμα του να μην δείχνει ταλαιπωρημένο. Τέλος, όταν φοράς καλό δερμάτινο παπούτσι φρόντισε να είναι πάντα καλογυαλισμένο. Εκτός του ότι θα δείχνεις απαράδεκτος αν δεν το προσέξεις, θα καταστρέψεις και το δέρμα του.

Κράτα το στυλ σου απλό


Χωρίς πολλά, περιττά και ανούσια αξεσουάρ που δεν έχουν κάτι να πουν. Ένα ρολόι, ένα προσεγμένο t-shirt και απλά casual παπούτσια, θα τραβήξουν τα γυναικεία βλέμματα με μεγαλύτερη επιτυχία. Όσο πιο απλός, τόσο πιο προσιτός.

Να κουρεύεσαι τακτικά


Για την ακρίβεια, φρόντισε να έχεις πάντα φιξαρισμένο ένα ραντεβού με τον κουρέα σου κάθε τρεις εβδομάδες. Εκτός του ότι θα δείχνεις πιο καθαρός και περιποιημένος, κάνεις καλό και στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μην το αμελείς λοιπόν.

Μείνε μακριά από φανταχτερά χρώματα


Όπως έλεγε και ο Marlon Brando, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε έναν άντρα και σε έναν άντρα-παγώνι. Και λογικά δεν θέλεις να είσαι το τελευταίο. Άφησε στην άκρη τα φανταχτερά χρώματα σε κοστούμια και t-shirts και προτίμησε τα βασικά: γκρι, μπλε, μαύρο, άσπρο και -σε κάποιες περιπτώσεις- καφέ. Δεν πρόκειται να σε απογοητεύσουν ποτέ.

Το άσπρο t-shirt δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ


Δεν είναι η εύκολη λύση. Είναι η πρακτική λύση. Πολλές φορές και η σωτήρια. Όταν έχεις αμφιβολίες σχετικά με τι πρέπει να συνοδεύσεις το παντελόνι ή τα παπούτσια σου, να θυμάσαι αυτό: το λευκό t-shirt όχι μόνο θα «στηρίξει» την επιλογή σου, αλλά είναι ένα πέρα για πέρα oldschool αντρικό χρώμα. Αρκεί το κόψιμο να μην περιλαμβάνει βαθύ V.

Συνδύασε το χρώμα της ζώνη με εκείνο των παπουτσιών


Η δουλειά μιας καλής ζώνης είναι να αναδείξει το στυλ σου. Και παρότι κάποιοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, πρόκειται για ένα αξεσουάρ που χρειάζεται προσοχή όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στο «κόψιμο». Σε περίπτωση λοιπόν που τις συμπεριλαμβάνεις τακτικά στο ντύσιμό σου, δεν υπάρχει άλλος κανόνας από εκείνον που λέει ότι πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια σου.

ΠΗΓΗ:AskMen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad