Έχουν το δικαίωμα οι "Αντουανέτες" της Κορίνθου να την καταδικάσουν ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Έχουν το δικαίωμα οι "Αντουανέτες" της Κορίνθου να την καταδικάσουν ;



Με τον όρο "ελίτ της Κορίνθου" ξοφλήσαμε. Τα γράψαμε, τα αναλύσαμε και τέλος.

Ο Δήμος Κορινθίων είναι πια ένας από τους δήμους με τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ανεργία σε ολόκληρη τη χώρα, οι λιγοστές επιχειρήσεις που έχουν μείνει σχετικά εύρωστες είναι αυτές που κατά κανόνα κάνουν δουλειές με το Δημόσιο (οι 2-3 εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα) και οι όποιες προσλήψεις γίνονται, γίνονται είτε με συγκεκριμένα ρουσφέτια, είτε τελείως στα μουλωχτά και πάλι εξυπηρετώντας κάποιο άλλο σκοπό (οι ελάχιστες εξαιρέσεις επίσης επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Από πότε έχετε να δείτε μια αγγελία εργασίας για κάποιον πτυχιούχο ας πούμε στην Κόρινθο ;

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία πενταετία φτάσανε ακόμα και μεγαλοδικηγόροι να "κυνηγάνε" τις συμβάσεις με τα τοπικά υποκαταστήματα τραπεζών ή να ασχολούνται πια ακόμα και με υποθέσεις που πριν μια δεκαετία δεν θα καταδέχονταν να συζητήσουν καν, καταλαβαίνετε τι πραγματικά συμβαίνει κυρίως στην πρωτεύουσα.

Κακά τα ψέματα, "ελίτ" στην Κόρινθο δεν υπάρχουν. Και να ήθελαν δηλαδή ... Όπως γράψαμε ήδη, οι μύθοι τελείωσαν.

Τι έχει απομείνει ;

Εκτός από μια μικρή μερίδα πολιτών που προσπαθούν ακόμα να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής κυρίως μέσω αθλητικών, καλλιτεχνικών ή επιμορφωτικών διαδρόμων, οι περισσότεροι και κυρίως οι νέοι έχουν βυθιστεί στη στασιμότητα. Εξαιρούνται εκείνοι που έχουν επιλέξει ήδη να εργάζονται εκτός του Δήμου, είτε σε κοντινούς δήμους ή σε άλλους νομούς και είναι πάρα πολλοί.

Με τα δημόσια "πράγματα" ελάχιστοι είναι οι πολίτες που πραγματικά ασχολούνται. Η απογοήτευση, η αδιαφορία, η απόγνωση και τελικά η αποστροφή έχουν κυριεύσει τη μεγάλη μάζα των δημοτών του Δήμου Κορινθίων. Και όχι άδικα. Η κοινή διαπίστωση είναι ότι εδώ και 20 χρόνια όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Ακόμα και εκείνη η "ριζική ανανέωση" με τους 100 νέους εθελοντές επιστήμονες που υποσχέθηκε ο Πνευματικός παραμονές των εκλογών του 2014 μοιάζει σήμερα με ανέκδοτο. Ούτε ένα νέο πρόσωπο δεν αναδείχθηκε αυτή την πενταετία από το συνδυασμό του. Ακόμα χειρότερα, το σπάσιμο του συνδυασμού του Πνευματικού φέρνει στο προσκήνιο σχεδόν πάλι τους ίδιους από δύο οδούς μάλιστα.

Γι' αυτό βέβαια δεν φταίνε μόνο οι επικεφαλής των συνδυασμών, ορισμένοι από τους οποίους προσπαθούν να βγάλουν κάποια νέα πρόσωπα μπροστά, αλλά θάβονται σχεδόν ακαριαία από τις παλιές καραβάνες του προεκλογικού παιχνιδιού. Όλοι σε αυτό παίζουν το ρόλο τους. Από τους δημοσιογράφους, μέχρι τους ψηφοφόρους.

Η Κόρινθος έχει πια ανάγκη πριν από τη μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη μετάβαση, ένα στάδιο κατά το οποίο θα αποκτήσει και πάλι επαφή με την κανονικότητα και την κουλτούρα του δημότη με την έννοια του πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά και διεκδικεί από όλους όσους ασκούν εξουσία κάτι καλύτερο. Να πάμε δηλαδή από το "και μη χειρότερα" στο "καλύτερα". Η απόσταση είναι μεγάλη και ακόμα δεν είμαστε ούτε στο "μη χειρότερα".

Μέσα σε αυτό το κλίμα επωάζονται, μακροημερεύουν και ευδοκιμούν, όχι οι "ελίτ", αλλά οι "Αντουανέτες" της Κορίνθου. Αυτοί δηλαδή που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλο. Αυτοί που δεν ξέρουν ότι ο Προαστιακός κάθε πρωί γεμίζει από αυτοκίνητα Κορίνθιων που δουλεύουν εκτός νομού, αυτοί που δεν ξέρουν ότι Κορίνθιοι πηγαίνουν για δουλειά στη Βόχα, στο Κιάτο, ακόμα και στη Νεμέα. Κάθε πρωί.

Οι "Αντουανέτες" είναι αυτοί που βαυκαλίζονται μεταξύ τους και φτιάχνονται αν σε κάποιο site παίζει μια πληρωμένη αγιογραφία για τον εαυτό τους και εκσπερματώνουν με τα κείμενα που πλήρωσαν για να τους αποθεώνουν (γητευτές του εαυτού τους και πάει λέγοντας).

Είναι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στα ορθάδικα, πιάνοντας το στασίδι και καταναλώνοντας για να δείχνουν στους υπόλοιπους θαμώνες που την περνάνε με έναν καφέ ότι εκείνοι μπορούν και γουστάρουν που μόνο εκείνοι μπορούν να κάνουν "ζημιές" ... Είναι η "ελίτ" που λένε και κάποιες ψυχές ...

Οι σχεδιασμοί που κάνουν τελευταία οι "Αντουανέτες" έχουν ένα και μόνο σκοπό. Τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης, την ανάδειξη των έσχατων σε ρόλο ρυθμιστών την επόμενη μέρα και κυρίως τη διατήρηση του στάτους κβο που τους επιτρέπει να αλωνίζουν, να αλλοτριώνουν, να βυσσοδομούν.

Εκμεταλλεύονται το μούδιασμα της κοινωνίας μετά από 10 χρόνια κρίσης, την απόγνωση των νέων για εργασία έστω και σε κάτι πολύ υποδεέστερο των σπουδών τους, την αγωνία του πατέρα και της μάνας να βρει μια δουλειά το παιδί.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πια είναι δύο :

1. Τώρα που όλα δείχνουν ότι το σύστημα που δημιούργησε πριν από 25 χρόνια μια καθεστηκυία τάξη στην Κόρινθο καταρρέει, έχουν το δικαίωμα οι "Αντουανέτες" να το περισώσουν καταδικάζοντας οριστικά ολόκληρο το Δήμο ;

2. Οι ίδιοι οι δημότες έχουν το δικαίωμα να παρασυρθούν ακόμα μια φορά σε αυτά που τους σερβίρονται κατά κύματα καθημερινά από τους εθελόδουλους της συντήρησης και της ιδιοτέλειας ;

Τα δεδομένα πλέον για να απαντήσει ο καθένας είναι όλα διαθέσιμα. Τα λένε πια μόνοι τους σχεδόν κομπάζοντας εκείνοι που συνετέλεσαν τα μέγιστα για να μην αλλάξει τίποτα.

Οι απαντήσεις είναι δουλειά του καθενός. Προσωπική. Κανένας δεν μπορεί πια να υποδείξει, κανένας δεν έχει τη δύναμη να παραπλανήσει. Υπάρχουν απλώς εκείνοι που θέλουν να καταλήξουμε στα ίδια και θα κάνουν τα πάντα για αυτό και υπάρχουν και όλοι οι άλλοι. Το ποιοι θα είναι οι περισσότεροι θα το αποφασίσεις ΕΣΥ. Ο καθένας και η καθεμιά.


Diogenis-press


ΚΡΖ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad