Βασίλης Πανταζής”Αδέσποτα και «αδέσποτοι»” - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Βασίλης Πανταζής”Αδέσποτα και «αδέσποτοι»”



Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν και πολλοί ήδη υπόσχονται  τα πάντα (πέρα από τους καθιερωμένους προεκλογικούς διορισμούς στις καλύτερες δουλειές φυσικά), θα είμαι στην ευχάριστη θέση, μιας και έχω το κακό συνήθειο να κρατώ καλό αρχείο, να τους θυμίζω το τι έκαναν όσο ήσαν δημοτική αρχή.


Είτε παρέμειναν «δεσποζόμενοι» στο μαντρί του δημάρχου είτε διαχώρισαν τη θέση τους πηδώντας την μάντρα δημιουργώντας νέο συνδυασμό.

Σήμερα σημειολογικά θα ασχοληθώ λοιπόν με τα αδέσποτα.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είτε φιλόζωους είτε όχι αλλά κυρίως προσδίδει εικόνα τριτοκοσμικής πόλης στην Κόρινθο ενώ η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στις κοινότητες της.

Οι μόνοι ανεύθυνοι βέβαια είναι τα ζώα αφού εγκαταλείφθηκαν σε αυτή την κατάσταση και πρέπει να επιβιώσουν σύμφωνα με τα ένστικτα τους σε ένα εχθρικό για αυτά περιβάλλον.

Η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτούν από τους Δήμους οι οποίοι είναι αρμόδιοι , να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες.

Από το 2014 όπως υπέδειξα τότε αλλά και τα επόμενα χρόνια στην δημοτική αρχή υπήρχε χρηματοδότηση στο 100% της κατασκευής των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Μάλιστα σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους είχαμε βρει κατάλληλο χώρο σε γειτονικό Δήμο για την δημιουργία και λειτουργία νόμιμου κτηνιατρείου και καταφυγίου.

Όλα αυτά προσέκρουσαν στην άρνηση του Δημάρχου και ΟΛΟΥ του τότε συνδυασμού του είτε είναι σήμερα στο «μαντρί» είτε όχι.

Το πρόβλημα  φάνηκε ότι δεν χρήζει της προσοχής τους και χαμογελούσαν όταν το έθετα με άλλους συναδέλφους (Δημητριάδη, Ψιλογιαννόπουλο, κλπ) θεωρώντας με ίσως γραφικό.

Το 2017, με πονηρό θα έλεγα τρόπο, καταφέραμε με τη συνεργασία φιλοζωικών σωματείων να δοθεί μια μικρή δαπάνη για στείρωση κλπ των αδεσπότων. Σταγόνα στον ωκεανό αλλά ήταν κάτι έστω για αρχή.

Ακολούθως απόλυτη σιγή.

Παρά τα συνεχή περιστατικά που από θαύμα δεν έχουν καταλήξει σε απώλεια ζωής, ο δήμαρχος και ΟΛΟΣ ο τότε συνδυασμός του δεν είδαν και δεν άκουσαν.

Τώρα οι εκλογές έρχονται. Μαζί τους έρχονται και οι υποσχέσεις. Αυτοί που δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν, άρχισαν να υπόσχονται καταφύγια, κτηνιατρεία, χρυσά περιλαίμια και ασημένια μπολάκια φαγητού.

Εδώ όμως όσοι θεωρούν τον εαυτό τους φιλόζωο θα κληθούν να πάρουν θέση.

Εγώ έχω πάρει. Και είναι και σκληρή.

Όποιος στηρίξει τέτοιους συνδυασμούς οι οποίοι για τρεις θητείες αδιαφορούσαν και κορόιδευαν,  μπορεί μόνο να είναι:

Εθελουσίως εξαπατούμενος ( ο πιο ελαφρύς χαρακτηρισμό που βρήκα),

Εχθρός των αδέσποτων, ή ακόμη χειρότερα,

Δεσποζόμενο κομματόσκυλο.

Τελεία και παύλα.

Βασίλης Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad